tag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post7374203359166960489..comments2024-03-28T12:23:12.861+01:00Comments on Mijn mixed kitchen: Tereyağlı açma (Turkse zachte roomboterbroodjes)Eslemhttp://www.blogger.com/profile/10242292567807591805noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-46353317095732809492015-11-09T11:06:11.022+01:002015-11-09T11:06:11.022+01:00Nee, anders had ik wel bakpoeder opgeschreven ;). ...Nee, anders had ik wel bakpoeder opgeschreven ;). Mahlep is een smaakmaker. In de ingredientenlijst staat een link met meer informatie.Eslemhttps://www.blogger.com/profile/10242292567807591805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-88389931050915286492015-11-09T10:43:51.701+01:002015-11-09T10:43:51.701+01:00Hoi
Is Mahlep bakpoeder?Hoi<br /><br />Is Mahlep bakpoeder?Julhttps://www.blogger.com/profile/06889352668864511756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-7323570229882330712014-12-25T15:36:18.053+01:002014-12-25T15:36:18.053+01:00Dat ze een beetje flauw zijn, komt doordat je de m...Dat ze een beetje flauw zijn, komt doordat je de mahlep hebt weggelaten: zoals ik in het recept al aangeef, is dat de smaakmaker van deze broodjes. Wil je toch de mahlep weglaten, dan kun je beter wat meer zout, of juist wat meer suiker, toevoegen aan het deeg. Ik gebruik altijd ongezouten roomboter.Eslemhttps://www.blogger.com/profile/10242292567807591805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-70175840197853975172014-12-25T00:14:42.899+01:002014-12-25T00:14:42.899+01:00Deze heb ik zojuist gemaakt, maar dan zonder mahle...Deze heb ik zojuist gemaakt, maar dan zonder mahlep, want dat heb ik niet in huis en de broodjes leken me zonder ook gewoon lekker ;). Op zich zijn ze goed gelukt, maar ik vind ze wel een beetje flauw. Er lijkt ook wat weinig zout in het recept gebruikt te worden. Gebruik je gezouten of ongezouten boter?<br />Wat een ongelooflijk vette kliederboel wordt het, maar gelukkig is dat zó weer opgeruimdAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-59665475663535659772014-11-27T16:12:57.544+01:002014-11-27T16:12:57.544+01:00Mijn oven is elektrisch, dus daar zal het verschil...Mijn oven is elektrisch, dus daar zal het verschil inderdaad in zitten. Goed om te horen, dank je wel!Eslemhttps://www.blogger.com/profile/10242292567807591805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-28155786432525107562014-11-26T19:46:54.975+01:002014-11-26T19:46:54.975+01:00De volgende op 190 Gr. 20 min. hete lucht. En heee...De volgende op 190 Gr. 20 min. hete lucht. En heeeerlijk<br /><br />BartAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-25310489356909685612014-11-26T15:20:51.865+01:002014-11-26T15:20:51.865+01:00Het baktijd aangehouden zoals je zei maar zijn vri...Het baktijd aangehouden zoals je zei maar zijn vrij hard geworden.<br />De volgende doe ik iets korter.<br /><br />bartAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-76188443941520956592014-11-26T14:28:59.232+01:002014-11-26T14:28:59.232+01:00Klopt, het uitrollen met de boter is ook lastig, m...Klopt, het uitrollen met de boter is ook lastig, maar maakt ze wel extra lekker natuurlijk! Ik ben benieuwd hoe ze uit de oven komen straks!Eslemhttps://www.blogger.com/profile/10242292567807591805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-15880818933681226562014-11-26T13:43:32.982+01:002014-11-26T13:43:32.982+01:00Ze staan nu na het vormen te rijsen. Viel niet mee...Ze staan nu na het vormen te rijsen. Viel niet mee om uit te rollen i.v.m. de boter.<br />Maar de laatste gingen al stukken beter. En het ruikt zo lekker :-)<br />Ik heb de melk vervangen door melkpoeder 135 gr water en 15 gr melkpoeder want wij hebben nooit volle melk in huis en dat is voor brood wel lekkerder. Vond 15 gr. gist wel veel maar vertrouw volledig op je recept. Er staan trouwens nog Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-46316904303809702382014-10-26T21:56:52.919+01:002014-10-26T21:56:52.919+01:00Oei, dat is een goede vraag. Ik heb er zelf geen e...Oei, dat is een goede vraag. Ik heb er zelf geen ervaring mee. Ik lees op internet diverse dingen waaronder 'gewoon weglaten'. Dat zou ik niet doen, het wordt dan denk ik behoorlijk droog. Ook staat er dat je 1 ei kan vervangen door 2 eetlepels yoghurt. Het is natuurlijk niet hetzelfde, maar ik denk dat dat misschien nog het beste is. Ik heb goede ervaringen met yoghurt in gistdeeg, het Eslemhttps://www.blogger.com/profile/10242292567807591805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-80403699233698640362014-10-26T21:16:27.233+01:002014-10-26T21:16:27.233+01:00De broodjes zien er heel erg lekker uit! Zouden de...De broodjes zien er heel erg lekker uit! Zouden de eieren in het recept ergens door vervangen kunnen worden? Mijn zoontje en ik mogen geen kippenei ( of koemelk maar daar zijn vele vervangers voor ). Groetjes, MarrietteAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-9574945836288870192014-09-14T22:05:22.542+02:002014-09-14T22:05:22.542+02:00Leuk om te horen!Leuk om te horen!Eslemhttps://www.blogger.com/profile/10242292567807591805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-67955133620373505722014-09-14T21:55:40.405+02:002014-09-14T21:55:40.405+02:00Gisteren heb ik de broodjes gemaakt en ze waren he...Gisteren heb ik de broodjes gemaakt en ze waren heerlijk! Een recept om te bewaren en nog vaker te maken.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-90437766277835394532014-08-30T15:24:29.845+02:002014-08-30T15:24:29.845+02:00Dat kan wel maar haalt wel het 'bijzondere'...Dat kan wel maar haalt wel het 'bijzondere' aspect van deze broodjes een beetje weg. Maar ze mislukken natuurlijk niet zonder mahlep.Eslemhttps://www.blogger.com/profile/10242292567807591805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-6385861182737288162014-08-29T15:51:11.290+02:002014-08-29T15:51:11.290+02:00Kan het ook zonder mahlep?Kan het ook zonder mahlep?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13540431768799874434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-21846311178264067992014-08-25T15:04:17.646+02:002014-08-25T15:04:17.646+02:00Haha, herkenbaar. Ik heb al mijn kruiden en specer...Haha, herkenbaar. Ik heb al mijn kruiden en specerijen in een keukenla, maar mijn man pikt telkens stukjes van die la in door er zijn spullen ook in te dumpen. Een keer in de zoveel tijd ruim ik het op en dan gaat het weer goed...voor een tijdje....haha.Eslemhttps://www.blogger.com/profile/10242292567807591805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-87977273016503813842014-08-25T14:56:22.651+02:002014-08-25T14:56:22.651+02:00Joh, hoe bewaar ik mijn kruiden, zaden, noten, spe...Joh, hoe bewaar ik mijn kruiden, zaden, noten, specerijen en zuidvruchten. Dat is weer een blog op zich! :)<br />Het blijft altijd weer puzzelen...ik heb net vier bakken bij de Hema gekocht, van die vierkante, die in een ondiepe kast passen. Benieuwd hoe lang dat gaat werken! (1 bak zaden/noten, 1 bak zuidvruchten, 1 bak specerijen en kruiden A-K en 1 bak L-Z). Zal wel weer een paar maanden goed Sophie van Wijnenhttps://www.blogger.com/profile/01067747444694052723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-89329117971921098662014-08-24T22:25:37.486+02:002014-08-24T22:25:37.486+02:00Oh leuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Dat ande...Oh leuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Dat andere brood is ook heel erg lekker, inderdaad gevlochten (Turks paasbrood). Ik moet een nieuw zakje mahlep kopen, ik had het naast de kerrie gelegd en het heeft helemaal de kerriegeur overgenomen, beetje jammer. Eslemhttps://www.blogger.com/profile/10242292567807591805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-70329847806649926.post-5524081836926628932014-08-24T22:21:33.933+02:002014-08-24T22:21:33.933+02:00Oh heerlijk Eslem. Ik had mahlep gekocht n.a.v. ee...Oh heerlijk Eslem. Ik had mahlep gekocht n.a.v. een ander recept van jou, ik denk een vlecht of groter brood, en niet gebruikt. Het zakje lachte me laatst aan zo van het moet maar eens gaan gebeuren. Ben erg benieuwd naar de smaak! Ik laat wel weten hoe het geworden is.Sophie van Wijnenhttps://www.blogger.com/profile/01067747444694052723noreply@blogger.com