Recept
Chocolade/pindakaas minitaartjes met een Oreo-bodem
Benodigdheden (voor 8 minitaartjes)
11 Oreo-koekjes (er zitten er 14 in een rol)
200 gram pindakaas met nootjes
100 gram pure chocola
80 gram poedersuiker
35 + 50 gram roomboter
Bereiding
Vet je muffinbakblik in met boter en bekleed 8 van de vormpjes met een bodempje op maat geknipt bakpapier. Verkruimel 10 van de Oreo's zo fijn mogelijk (liefst in een keukenmachine), want dan wordt de bodem mooier. Smelt 35 gram roomboter en vermeng de roomboter met de vermalen Oreo's. Verdeel dit mengsel over de vormpjes en duw het goed aan met de achterkant van een lepel. Zet je bakblik een half uurtje in de diepvries om op te laten stijven.
Vermeng vervolgens de pindakaas met de poedersuiker tot alle suiker is opgenomen. Verdeel ook dit mengsel over de acht vormpjes. Strijk het glad met de bolle kant van een lepel die je even in het water houdt. Zo kun je straks de gesmolten chocola netter verdelen. Zet het bakblik een half uur in de koelkast om op te stijven. Smelt vervolgens in een pannetje de chocola met de boter (omdat er boter bij gaat hoeft dit niet au-bain marie). Zet de chocola even opzij om iets af te koelen en verkruimel het overgebleven Oreo-koekje grof met je handen. Verdeel de gesmolten chocola over de taartjes en strooi over alle taartjes wat van de Oreo-kruimels. Laat de minitaartjes nu een aantal uur, het liefst een hele nacht, opstijven in de koelkast.
Bewaren
Je kunt deze minitaartjes een paar dagen in de koelkast bewaren.
Waarom weet ik hier niets van.... gemaakt zonder mij te laten proeven?!! Dat kan niet hoor, choco-pinda is mijn combi!! Hehe nu moet je ze nog een keertje maken als ik langskom :)
BeantwoordenVerwijderenHaha, ahum...sorry! Ze waren zomaar ineens op (oeps). Nou je roept maar, ik zal zorgen dat ze klaarstaan voor je haha ;)
VerwijderenKan je ze ook maken met pindakaas zonder nootjes?
BeantwoordenVerwijderenGr elvira
Ja natuurlijk! Het is net wat je zelf lekker vindt. Met nootjes geeft iets meer 'bite' maar zonder nootjes zal het net zo goed lukken.
VerwijderenNou hij staat op te stijven in de koelkast,ben erg benieuwd.Hoop dat ik ze er mooi uitkrijg!
BeantwoordenVerwijderengr Elvira
Alvast succes! Ben benieuwd wat je ervan vindt!
VerwijderenBen ze vandaag weer eens aan maken. Blijft een top recept.
BeantwoordenVerwijderen