zondag 5 oktober 2014

Pizza met gekruide kip en groenten

Op Instagram volg ik veel meiden die regelmatig de heerlijkste foodfoto's plaatsen. Zo kwam er laatst in één week meerdere keren een overheerlijke foto van zelfgemaakte pizza's met kip voorbij. Nou ja en als dat dan zo vaak voorbij komt dan moet ik wel he? Haha. Dus mede geinspireerd door recepten van Waymadi en The Orange Garden en eigen inbreng stond hier ook een pizza met gekruide kip en groenten (en veel kaas...) op tafel. En hij was lékker! Een van de beste pizza's die ik ooit gegeten hebt. Mijn bodem was perfect gelukt, de kip was heerlijk gekruid, aangevuld met de groenten en twee soorten kaas echt de perfecte combinatie. Zo stond hij op tafel...en zo was hij alweer op! 


Ik maakte deze pizza met gekruide kip en groenten op een vrijdagmiddag toen het met bakken uit de lucht kwam dus ik heb gebruikt wat in huis had. Iets meer groenten, bijvoorbeeld wat champignons of prei, was misschien wel iets 'gezonder' geweest maar eerlijk gezegd was de pizza voor mij zo echt perfect. De twee soorten kaas maken het helemaal af: je kunt voor alle mogelijke combinaties kiezen, wat je zelf lekker vindt (of wat er nog in de koelkast ligt natuurlijk). De pizzabodem zelf maken is makkelijk en zoveel lekkerder dan een kant-en-klare bodem dus als je de mogelijkheid hebt, zeker doen!


Recept
Pizza met gekruide kip en groenten

Benodigdheden (voor éen grote pizza)
1 portie zelfgemaakt pizzadeeg (of kant-en-klaar deeg, of een pizzabodem)
250 gram kippendij
1 paprika
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 soorten kaas (ik gebruikte jonge kaas en kasar)
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels ketchup
zout, peper, oregano, paprikapoeder


Bereiding
Snij de kip in kleine blokjes en kruid het met de fijngesneden knoflook, zout, peper en paprikapoeder. Bak de kip in een koekenpan rondom gaar. Snij ondertussen de paprika en ui fijn en rasp de kaas. Roer de tomatenpuree met ketchup en oregano los, voeg eventueel een scheutje olie toe om het wat smeerbaarder te maken.


Rol het pizzadeeg uit tot een grote ronde pizza, ter grootte van een bakplaat. Leg de bodem op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besmeer de bodem met het tomatenpureemengsel. Strooi er vervolgens de paprika en ui overheen en verdeel dan de kip eroverheen. Strooi de twee soorten kaas erbovenop en verdeel er nog wat oregano over. Bak de pizza in een hete oven (225 graden) gaar in ongeveer 25 minuten. De randjes moeten mooi lichtbruin zijn.


Bewaren
Pizza met gekruide kip en groenten kun je eenmaal afgekoeld afgedekt in de koelkast een dag bewaren.




10 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Ik heb vorige week nog een heerlijke bloemkoolpizza gemaakt met tonijn en rode ui, ook zo'n perfecte pizza combi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, pizza met tonijn staat ook nog in de planning ;)

      Verwijderen
    2. heerlijk, maar eline brengt mij ook op een idee om met mijn bloemkool te doen.

      Verwijderen
  2. Deze pizza ziet er zo overheerlijk uit!! Ik moet dit echt een keer proberen. Helaas heb ik zelf alleen een mini oventje dus moet wachten tot ik weer een keer bij mn ouders ben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is ook erg lekker :) je ouders zullen er vast blij mee zijn, haha!

      Verwijderen
  3. Ziet er lekker uit hoor! Ik hou van pizza!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!