zondag 9 november 2014

Tonijnpizza met roomkaas, dille en ui

Het is je misschien niet eerder opgevallen, maar ik hou niet echt van tomatensaus. Verse tomaten: heerlijk, kom maar door! Maar ketchup, rode pastasuzen...niet aan mij besteed. Vroeger lustte ik het echt niet, tegenwoordig eet ik het wel als het niet teveel overheerst, maar als ik de kans krijg maak ik een variant zonder tomatensaus. Deze tonijnpizza met roomkaas, dille en ui stond al lange tijd op mijn verlanglijstje.  Bij het maken van de pizza heb ik gewoon gebruikt wat er in de koelkast lag en het resultaat was echt fantastisch. Een heerlijke frisse, pittige pizza met een luchtige bodem, lekkere roomkaas met dille, natuurlijk tonijn en twee soorten kaas bovenop. Yum!


Ik had het recept bij The Orange Garden gezien en zo'n 'witte' pizza leek me eigenlijk wel heel lekker. Een beetje zoals mijn zalmpizza, maar dan anders. Het bosuitje op de foto heb ik uiteindelijk niet gebruikt, omdat de gewone ui me achteraf gezien toch al genoeg leuk voor een pizza. Maar natuurlijk kun je hem alsnog wel toevoegen voor wat extra pit. Een teentje geperste knoflook door het roomkaasmengsel had me ook lekker geleken overigens (maar ik had geen knoflook meer in huis). 



Recept
Tonijnpizza met roomkaas, dille en ui

Benodigdheden (voor één grote pizza)
1 portie zelfgemaakt pizzadeeg (of kant-en-klaar deeg, of een pizzabodem)
100 gram roomkaas
1 blikje tonijn op water
1 puntpaprika
1 ui
1 handje geraspte jonge kaas of kaşar 
1 bol mozzarella
1 hand verse dille
peper, paprikapoeder


Bereiding
Verwarm de oven voor op 230 graden. Snij de dille fijn. Roer de roomkaas los met de dille (hou een beetje dille apart), paprikapoeder en zwarte peper. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om het mengsel goed smeerbaar te maken. Maak vervolgens de overige ingrediënten klaar: giet de tonijn af, snij de ui, mozzarella en puntpaprika fijn en rasp de kaas.


Rol het pizzadeeg uit tot een grote pizza (rond, ter grootte van je bakplaat) en leg hem op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer de bodem in met het roomkaasmengsel. Verdeel vervolgens de ui en paprika en daarna de tonijn over de pizza. Beleg de pizza tenslotte met de twee soorten kaas en strooi er nog wat dille overheen. Schuif de pizza in de hete oven en bak hem in een minuut of 10 mooi gaar: de randjes moeten goudbruin zijn, niet donkerder, want dan wordt hij hard. 


Bewaren
Tonijnpizza met roomkaas, dille en ui is de volgende dag ook nog érg lekker, warm of zelfs koud.


2 opmerkingen:

  1. Heerlijk! ik heb tomatensaus leren eten. Hubby moet overal saus op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha :) Nou tegenwoordig eet ik het wel, maar als het even kan kies ik voor wat anders ;)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!