donderdag 15 januari 2015

Rulo börek (makkelijke opgerolde börek van bladerdeeg)

Deze rulo börek (makkelijke opgerolde börek van bladerdeeg) ziet er best indrukwekkend uit, al zeg ik het zelf, met al die mooie laagjes, en het grappige is dat dit echt een supersimpel hapje is wat je binnen een half uur op tafel kunt zetten. Ideaal! En bovenal heel erg lekker, crispy buitenkant met een lekkere vulling. Wat wil je nog meer?


Rulo börek (makkelijke opgerolde börek van bladerdeeg) heb je zo in de oven staan en je kunt er ook eenvoudig minder van maken: zeker met diepvriesbladerdeeg pak je gewoon zoveel als nodig is. Bij het afbakken van bladerdeeg bestrijk je meestal met losgeklopt ei, voor een mooi kleurtje. Omdat ik niet zo heel veel börek had gemaakt, vond ik het zonde daar een heel ei voor los te moeten kloppen en dus heb ik het bladerdeeg met wat melk bestreken. Dat werkt net zo goed, en het voorkomt onnodig ei weggooien.


Turks recept
Rulo börek (makkelijke opgerolde börek van bladerdeeg)

Benodigdheden
diepvries bladerdeeg (zoveel als gewenst: uit 1 plakje haal je 2 stuks börek)
gewenste vulling: ik gebruikte Turkse witte kaas met peterselie
een scheutje melk
sesam- en/of nigellazaad


Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snij ze (ik ga uit van vierkante plakjes bladerdeeg) één keer doormidden. Leg op de onderzijde van het bladerdeeg een beetje vulling en rol het deeg naar boven op.


Leg de böreks op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk ze met wat melk en strooi er desgewenst nigella- of sesamzaad op. Bak ze in de oven op 180 graden tot ze goudbruin zijn, in ongeveer 20 minuten.


Bewaren
Rulo börek (makkelijke opgerolde börek van bladerdeeg) kun je een dagje (buiten de koelkast) bewaren. Even opwarmen in de oven en ze smaken weer als versgebakken.



4 opmerkingen:

  1. Nou, eenvoudiger kan niet, dat moet zelfs ik kunnen. Morgen ga ik het proberen, hapjes voor bij de soep. Groet Hanny.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze zijn inderdaad echt heel simpel maar wel heel lekker! Hopelijk vallen ze bij jullie ook in de smaak.

      Verwijderen
  2. Ik ontdek net je superleuke blog...hier ga ik zeker een heleboel informatie vinden!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!