maandag 14 september 2015

Melkchocolade brownies met pindakaas

Pindakaas met chocolade blijft een fantastische combinatie, althans, dat vind ik. Pindarotsjes, pindakaas/chocoladetaartjes, allemaal heerlijk, en daar kunnen we nu zonder twijfel deze melkchocolade brownies met pindakaas aan toevoegen! Overheerlijk en een geweldige combinatie van smaken. En zoals je van mij gewend bent, geen 'cake-achtige' brownies (dat zijn geen echte brownies tenslotte) maar heerlijke fudgy, zachte brownies met een intense chocoladesmaak. 


Voor de brownies gebruikte ik een aangepaste versie van dit recept. Ik heb de hoeveelheid suiker een flink stuk teruggeschroefd (bijna 400 gram suiker leek me wat overdreven) en wat andere aanpassingen gedaan. Het is een erg lekker recept, alleen was de voorgeschreven 25 minuten in de oven bij mij te kort: aan de randjes was de brownie precies goed gaar, maar in het midden eigenlijk nog net niet gaar genoeg. Ik hou daarom in het onderstaande recept 30 minuten aan, maar het verschilt altijd een beetje per oven hoe lang precies goed is. En het vervelende aan een brownie is...je weet pas of hij goed gebakken is, als hij helemaal is afgekoeld. Nou ja...een goed excuus om deze overheerlijke melkchocolade brownies met pindakaas binnenkort nog een keer te maken! Mocht je nog pinda's of andere noten hebben liggen, dan kun je die ook prima door het beslag roeren: extra lekker!


Recept
Melkchocolade brownies met pindakaas

Benodigdheden (voor één browniebakblik 20x30 cm)
200 gram roomboter
200 gram melkchocolade
80 gram cacaopoeder
65 gram bloem
300 gram kristalsuiker
1 theelepel bakpoeder
4 eieren
3 eetlepels pindakaas met nootjes


Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de brownievorm met bakpapier (vet hem eerst licht in zodat het bakpapier blijft plakken). Smelt de boter met de chocolade (zorg dat de boter onderin de pan ligt) in een pannetje op laag vuur. Meng vervolgens in een andere komt de bloem met suiker, cacaopoeder en bakpoeder. Giet hier vervolgens het chocolademengsel bij en roer goed door. Voeg vervolgens de 4 eieren toe en roer nogmaals goed door. 



Giet het beslag in je bakvorm. Verdeel vervolgens de pindakaas over het beslag en roer het enigszins door het beslag met een vork (niet te veel roeren, want dan verdwijnt de pindakaas teveel in het beslag en vindt je het straks niet meer terug). Zet je bakvorm in de oven en bak de brownie 30 minuten.  De randen moeten stevig zijn maar het midden mag nog wel 'wobbelen', dat komt vanzelf goed na het afkoelen. Laat de brownie helemaal afkoelen (moeilijk, moeilijk maar het is de moeite zeker waard) voor je hem aansnijdt en serveert.


Bewaren
Melkchocolade brownies met pindakaas bewaar je eenmaal afgekoeld het beste in aluminiumfolie. Op die manier blijft hij zeker vijf dagen lekker. Als je hem zo lang kan laten staan natuurlijk...




9 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk! Bedankt! Ligt het aan de foto of ziet het er een beetje verbrand (zwart) uit? Ga het zeker maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh nee dat ligt aan de foto, ze waren eerder 'undercooked' ;) maar wel echt heel lekker!

      Verwijderen
  2. Hallo,
    Het lijkt alsof er meer dan 3 eetlepels op de brownie zit verdeeld... Of is dat niet zo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 3 eetlepels pindakaas? Dat zou kunnen, ik denk het niet. Maar dat is naar eigen smaak, je kan meer of minder gebruiken, maakt voor het recept verder niet uit.

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!