donderdag 21 augustus 2014

De nom nom tag

Alhoewel ik een gruwelijke hekel aan de uitdrukking 'nom nom' heb (echt zo'n kippenvelwoord, brrr) is het feit dat ik door Es werd genomineerd voor de nom nom tag toch voldoende reden deze op Mijn mixed kitchen te plaatsen. De vragen van de tag zijn namelijk wel heel erg leuk! Dus vooruit dan maar. Ben ik weer een klein beetje minder anoniem :). Oh, en sommige foto's zijn sneak previews: de recepten volgen de komende tijd!


Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?
Mijn man gruwelt soms van wat ik eet in bijvoorbeeld salades maar volgens mij eet ik redelijk normaal. Hooguit een enkele keer pindakaas met hagelslag op brood maar ook dat is niet echt bijzonder wat mij betreft. 

Andersom is makkelijker. Ik lust geen yoghurt en hou niet van pastagerechten en tomatensaus (en ook niet van de combinatie, haha). Vooral wat betreft pasta's kan ik me weleens verbazen over hoe lekker veel mensen dat vinden, ik gruwel er echt van. Man en de kleintjes doe ik er wel een groot plezier mee dus af en toe staat het hier wel op tafel maar dan eet ik zelf een maaltijdsalade.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Ik ben lichtelijk verslaafd aan alles met kaas, sucuk en dingen in pizzavorm. Niet echt gezond, haha. Ik probeer me dan ook te beperken tot ongeveer één keer per week. 



In welk restaurant zou je het liefst iedere dag eten?
Ik ben nogal van de afwisseling dus ik geloof niet dat ik elke dag in hetzelfde restaurant zou willen eten. Ik heb al eerder geschreven over Ravza in Alanya, dat is echt een heerlijke plek om pide of döner te eten. In Nederland eten we weleens bij Konyali Otantik in Rotterdam. Het is best lastig om goede restaurants die halal eten serveren te vinden hier, dus ik sta open voor alle tips. Ik vind het vaak ook jammer dat de meeste Turkse restaurants hier het niveau van de 'mixed grill en baklava met ijs voortoe' niet overstijgen. Doet niet echt recht aan de Turkse keuken!

Deel een handige kooktip.
Zorg voor een goed ingerichte keuken! Dus zorg voor opgeruimde keukenkastjes en lades (niet leuk, wel noodzakelijk...) en voor goed keukengerei. Met name een goede messenset vind ik echt onmisbaar als je gaat koken. Ik begrijp nooit hoe mensen toekunnen met een paar aardappelschilmesjes, haha, helaas is dit vooral in Turkije heel populair, ik zoek me altijd rot naar een fatsoenlijk mes als ik daar aan het koken ben. Hier thuis heb ik een messenset van Zwilling, ooit een keer in de aanbieding gekocht en ik heb er elke dag nog ontzettend veel plezier en profijt van.


Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Ahum...wat staat er niét op kun je beter vragen! Ik heb in Chrome een énorme lijst met linkjes van recepten die ik nog 'een keer' wil maken. Daar staan bijvoorbeeld veel soorten soep op (want in soep ben ik nog niet zo thuis) maar ook tig verschillende soorten brownies en koekjes etc. Ook alle recepten waar jullie als lezers om vragen zet ik hierbij. Helaas komt er niet elke week van om een nieuw gerecht uit te proberen - het is soms ook wel een risico want als het niet lukt zitten hier drie hongerige familieleden zonder een fatsoenlijke maaltijd op tafel. Maar dankzij Mijn mixed kitchen blijf ik veel nieuwe dingen proberen want er moeten tenslotte nieuwe recepten geplaatst worden!

Zelf koken / Buiten de deur eten / Eten bestellen?
Alhoewel ik een enkele keer zwicht voor eten bestellen, valt het eigenlijk altijd tegen en als je dan nadenkt wat je voor die prijs zelf had kunnen maken...Meestal is het hier dus zelf koken. Buiten de deur eten vind ik altijd leuk maar er zijn hier in de buurt helaas niet veel plekken waar je goed én halal (vlees) kunt eten dus dat gebeurt eigenlijk alleen als we keer in Rotterdam of een andere grote stad moeten zijn. In Turkije gaan we wel vaker uit eten of laten we pide bezorgen, een grote favoriet van mij.


Ben je ergens allergisch voor?
Nee, ik heb het grote geluk dat ik eigenlijk alles kan eten. Wel kan ik in de lente in de weken dat ik veel last heb van hooikoorts niet fatsoenlijk appels, hazelnoten, kersen etc eten: dan krijg ik een heftige hooikoortsreactie. De rest van het jaar heb ik hier gelukkig geen last van! Wel eten wij uit principe geen varkensvlees en gebruiken we geen alcohol dus die producten zie je in mijn recepten nooit terug.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?
Ik heb geloof ik nooit echt food obsessies. Ik heb de laatste tijd wel helemaal geen trek in brood bij het ontbijt, dus dat vervang ik door fruit of crackers of rijstwafels. Als ik al een obsessie heb moet het chocola zijn maar dat is een eeuwigdurende obsessie, haha, niet iets van de laatste tijd helaas! Oh ja, in de zomer móet ik altijd minimaal één keer een softijsje in en oubliehoorntje met chocoladedip eten...Helaas op steeds minder plaatsen verkrijgbaar (het is deze zomer ook nog niet gelukt, snik) maar ik vind het zo lekker, hoort echt bij de zomer.


Wat is je favoriete toetje?
Zo zeg, stel mij even een onmogelijke vraag...Ik ben gek op bijna alle soorten toetjes! Ik ben ook zo iemand die als we uit eten gaan eerst kijkt welke desserts er op de kaart staan, haha. Wat dat betreft zit ik in de Turkse keuken niet helemaal goed want daar eten ze eigenlijk nooit toetjes, hooguit een stukje baklava of andere tatlı bij de thee maar daar houd ik dan weer niet zo van. Tsja, alle toetjes met chocola zijn sowieso al perfect. Vroeger was chocoladevla met versgeklopte slagroom mijn favoriet en alhoewel ik dat eigenlijk nooit meer eet blijft dat heerlijk, net als zelfgemaakte chocolademousse. Als ik taart of iets anders gebakken heb vind ik het toetje ook altijd een mooi excuus om een stukje te nemen. Oh, en ok...ook ik eet weleens fruit als toetje :).


De meeste foodbloggers hebben deze tag al gedaan, daarom geef ik hem door aan mijn Instagram/blogvriendinnetjes Jorien (Tres Adorable), Madelon (Waymadi) en Sarah (The Orange Garden)! Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden :) . 

9 opmerkingen:

  1. Bij de Hema hebben ze softijs, helaas zonder choco dip. Wie weet lukt het nog deze zomer. Al is die op dit moment ffies foetsie. Grt Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja de zomer is idd verstopt nu haha. Wie weet in september nog. Bij de meeste snackbars hebben ze wel 'echte' chocodip.

      Verwijderen
  2. "Ben ik weer een klein beetje minder anoniem :) "

    Jammer da er op je blog geen foto van jouw bijstaat.
    Je wordt na een tijdje toch wel erg nieuwsgierig naar diegene waarvan je regelmatig recepten uitprobeert.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach, het gaat om de recepten en niet om mij toch? En ik ben ook wel nieuwsgierig naar al die 'anoniems' die mijn recepten uitproberen.

      Verwijderen
  3. Leuk! Hier zat ooit een Turks restaurant dat dus wel de mixen grill oversteeg.... Maar geloof dat daar dan weer neomand op zat te wachten, want is allang weer weg.... Bummer.
    Gelukkig heb ik jouw blog onder de knop als het gaat om die gerechten! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eslem,

    Wij eten weleens bij Rokkaa in Rotterdam. Beetje mixed grill gehalte blijft het houden maar het heeft toch wel net wat andere recepten en de kwaliteit is wat beter. Het is dan ook wel wat duurder dan de vrij goedkope restaurants als Meram, maar zeker de moeite waard. Wij doen het bij speciale gelegenheden en genieten dan wel van ons eten daar.

    Iets heel anders, wel halal, is indiaans restaurant Zayneb Roshni Mahal aan de oude binnenweg te Rotterdam. Buffetvorm onbeperkt voor 15 euro pp. Hele foute tent om te zien maar prima en goedkoop eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Groetjes,

      Veronique.

      Verwijderen
    2. Dank je wel voor je tips Veronique! Ga ze zeker onthouden voor als we een keer iets te vieren hebben :)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!