Pırasa mücveri (Turkse preikoekjes) zet je heel snel op tafel en zijn ook een goede manier om bij kinderen wat extra groenten naar binnen te krijgen (ik spreek uit ervaring :) ). Laat vooral de verse kruiden niet weg: juist dankzij de peterselie en dille hebben deze preikoekjes een heerlijk frisse smaak en zijn ze niet te zwaar.
Turks recept
Pırasa mücveri (Turkse preikoekjes)
Benodigdheden
2 stelen prei
2 eieren
8 eetlepels bloem
1 handvol verse platte peterselie en dille
zout, peper, pul biber
Bereiding
Maak de prei schoon en hak hem samen met de verse kruiden fijn in de keukenmachine (of snij hem heel fijn). Meng het met de eieren, bloem en droge kruiden. Het mengsel mag zeker niet te nat zijn, dus voeg eventueel nog wat extra bloem toe.
Bewaren
Pırasa mücveri (Turkse preikoekjes) kun je een dag bewaren in de koelkast: de volgende dag smaken ze na even opwarmen in de oven weer prima.
Mmm, klinkt heerlijk en vast heel makkelijk om te maken!
BeantwoordenVerwijderenKlopt helemaal :)
VerwijderenLijkt me een heerlijk hapje, heb ik opgeslagen.
BeantwoordenVerwijderenMijn zoon van 10 die alleen maar spinazie, bloemkool en sla lust heeft een aantal broodjes gevuld met de preikoekjes. Zelf vond ik het ook heerlijk. Leuk om zo te bakken vanuit de lepel in de pan. Ik dacht dat gaat nooit lukken, maar was heel gemakkelijk.
BeantwoordenVerwijderenOh wat leuk om te horen dat het een succes was!
VerwijderenEen lekker en eenvoudig recept. Mooie foto's en een duidelijke uitleg. Ik ga dit zeker maken.
BeantwoordenVerwijderenLeuk, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Verwijderenhallo, is het mogelijk om ze ( al gebakken) in te vriezen? En hoe dan weer ont
BeantwoordenVerwijderendooien/ opwarmen?