Gavurdağı salatası is een recept uit de regio Gaziantep, in het zuidoosten van Turkije. Ik vind het persoonlijk een heerlijke combinatie van smaken: tomaat, ui, peterselie en walnoot, en dan aangemaakt met granaatappelsiroop en sumak: zoet van de tomaat, een beetje scherp van de ui, zurig van de dressing en de aardse smaak van de walnoot maakt het helemaal af. Echt een aanrader, en nog gezond ook! Gebruik voor deze salade wel echt smaakvolle tomaten. Ik vind zelf de trostomaten van de Lidl of Aldi (volgens mij zijn het dezelfde) het lekkerst, en die zijn er het hele jaar door. Of tomaatjes uit eigen tuin, natuurlijk!
Turks recept
Gavurdağı salatası (Turkse salade met tomaat, ui en walnoot)
Benodigdheden
8-10 trostomaatjes
1 ui
1 groene peper
3 bosuitjes
1 handjevol platte peterselie
1 handjevol walnoten
olijfolie
granaatappelsiroop
zout, sumak
Bereiding
Snij de bosuitjes en groene peper fijn. Snij ook de ui, groene peper en tomaatjes in kleine blokjes en meng door de bosui en peper.
Bewaren
Gavurdağı salatası (Turkse salade met tomaat, ui en walnoot) kun je net als andere salades niet langer dan een paar uur bewaren.
Ik ken dit niet, maar ziet er heel smaakvol uit :)
BeantwoordenVerwijderenIs het ook! :)
VerwijderenWat een vrolijke salade zeg!
BeantwoordenVerwijderenEn nog lekker ook ;)
VerwijderenHee meid . Hoeveel granaat appel zuur genruik je xx
BeantwoordenVerwijderen