zaterdag 3 oktober 2015

Vegetarische pizza met champignons en tomaat

'Vroeger' thuis aten wij ook weleens zelfgemaakte pizza en dan was de sport met beleggen toch wel om zoveel mogelijk beleg op een klein stukje pizzadeeg te krijgen, haha! Daar ben ik al een tijdje van afgestapt want voor een zelfgemaakte pizza geldt toch wel vaak 'less is more', oftewel, wat minder beleg zorgt voor een hele lekkere pizza! Deze vegetarische pizza met champignons en tomaat is daar hét voorbeeld van. Met maar een paar ingrediënten zet je een heerlijke (en redelijk gezonde) pizza op tafel, en smaak is echt fantastisch!


Voor deze vegetarische pizza met champignons en tomaat gebruik ik mijn zelfgemaakte pizzadeeg, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor kant-en-klaar deeg (alhoewel het zelf maken van pizzadeeg echt heel eenvoudig is). Ik gebruikte voor het eerst mijn pizza-bakvorm, een ronde vorm met gaatjes om de bodem beter te laten bakken, daarom staat mijn pizza vandaag op het rooster. Heb je geen pizzavorm, geen probleem, maar gebruik dan (natuurlijk) de bakplaat van de oven.



Recept
Vegetarische pizza met champignons en tomaat

Benodigdheden (voor 1 a 2 personen)
1 portie (zelfgemaakt) pizzadeeg
5 kleine (tros)tomaatjes
5 champignons
1 groene peper
1 handvol verse basilicumblaadjes
1 bol mozzarella
1 eetlepel geraspte kaşar of jonge kaas
1 eetlepel paprikapuree
1 eetlepel tomatenpuree
1 kneep ketchup
1 teentje knoflook
gedroogde oregano


Bereiding
Zorg dat de oven op temperatuur is (230 graden). Rol het pizzadeeg uit en verdeel het in de pizzavorm, of leg het op de bakplaat. Bak het pizzadeeg vijf minuutjes voor in de hete oven. Maak ondertussen de vulling klaar: snij de champignons en tomaatjes in plakjes en snij de peper in reepjes. Rasp de mozzarella en meng met de geraspte kaşar. Was de basilicumblaadjes en laat ze drogen. Roer voor de pizzasaus de paprikapuree los met de ketchup, het geraspte teentje knoflook en wat gedroogde oregano.


Smeer de pizzasaus op de bodem. Strooi dan de helft van het geraspte kaasmengsel erover. Verdeel vervolgens de champignons, tomaat en groene peper eroverheen en strooi de resterende kaas over de pizza. Zet de pizza in de hete oven tot de randjes goudbruin zijn, ongeveer 10 minuten. Strooi dan nog wat gedroogde oregano over de pizza en leg de basilicumblaadjes erop. 


Bewaren
Vegetarische pizza met champignons en tomaat kun je afgekoeld prima een dagje bewaren in de koelkast. Voor serveren even opwarmen in een hete oven.



6 opmerkingen:

  1. Die pizzabakblikken zijn echt ideaal , heb toevallig van de week nog verse pizza gemaakt. Zo makkelijk en vele malen lekkerder dan uit de supermarkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar kan ik zo een pizza blik kopen dames ? En heb je misschien ook het recept van je pizzadeeg ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit!zou ook graag je pizzadeeg recept willen aub.xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik heb n pizzasteen
    perfect voor pide en pizza

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!