Maar deze patatesli cacık salatası (Turkse tzatziki salade met aardappel) past niet alleen goed bij een barbecue, maar ook bij 'gewoon' bereid vlees of gewoon als aardappelsalade bij een buffet of op een ander moment. Ik had er deze keer geen knoflook in gedaan, maar dat past er wel heel goed bij, dus mocht jij dat wel willen, vooral doen!
Turks recept
Patatesli cacık salatası (Turkse tzatziki salade met aardappel)
Benodigdheden (voor vier personen)
5 middelgrote aardappels
3 bosuitjes
1 stuk komkommer
1 klein handje verse dille
Turkse yoghurt
zout (en evt. 1 of 2 teentjes knoflook)
Bereiding
Schil de aardappels, kook ze gaar en snij ze in blokjes (doe dit terwijl ze nog warm zijn, eenmaal koud worden ze heel erg kleverig en lastig te snijden). Snij de komkommer in kleine blokjes en de dille en bosui fijn. Meng dit door de aardappels.
Meng twee eetlepels yoghurt door de salade en breng op smaak met zout en evt. geraspte knoflook. Naar smaak kun je ook nog meer yoghurt toevoegen als dat nodig is. Laat de salade afgedekt in de koelkast afkoelen en op smaak komen (minimaal twee uur). Proef voor het serveren nog even, misschien moet je nog wat zout toevoegen.
Bewaren
Patatesli cacık salatası (Turkse tzatziki salade met aardappel) kun je in de koelkast twee dagen bewaren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!