zondag 22 juni 2014

Pizzarolls (opgerolde pizzabroodjes)

Toen ik deze pizzarolls op de Instagram van Waymadi voorbij zag komen wist ik meteen dat ik ze uit moest proberen. En jum....deze pizzarolls zijn echt overheerlijk. Zacht deeg met pittige sucuk, romige kaas en frisse bosui en peper, echt onweerstaanbaar! Mijn tafelgenoten van vandaag waren ook meer dan enthousiast. Leuk als lunch, avondeten of als hapje op een verjaardag of om mee te nemen naar een picknick...Ik ben heel blij met dit recept, thanks Waymadi! :)


Met de vulling van deze opgerolde pizzabroodjes kun je natuurlijk eindeloos variëren. Maak je eigen hawai chicken rolls, margharita rolls, mozzarella rolls of bbq chicken rolls....allemaal even lekker! Ik gebruikte deze keer de ingrediënten die ik in huis had en het was een heerlijke combinatie die zeker de moeite waard is een keer te proberen. Het grappige van dit recept is dat het zowel gist als bakpoeder gebruikt voor het deeg. Een aparte combinatie: wat googelen leerde mij dat dit in Amerikaanse recepten inderdaad soms wordt gedaan. Het werkte in ieder geval prima want mijn pizzarolls waren heel erg zacht en heerlijk luchtig.



Recept
Pizzarolls (opgerolde pizzabroodjes)

Benodigdheden (voor ongeveer 16 pizzarolls)
Voor het deeg:
320 gram bloem
160 ml/gram melk
70 gram roomboter
5 gram droge gist
5 gram bakpoeder
5 gram zout
3 theelepels gedroogde oregano (of andere Italiaanse kruiden)

Voor de vulling:
plakjes pittige salami/sucuk
versgeraspte jonge kaas
3 bosuitjes
½ rode puntpapika
1 groene peper
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel ketchup
oregano


Bereiding
Meng de bloem met het bakpoeder en de gist, voeg de melk en (zachte) boter toe. Roer alles even door en voeg dan ook het zout en de oregano toe. Kneed dit tot een mooi samenhangend deeg en laat het in een afgedekte kom een uurtje rijzen. Zet ondertussen de vulling klaar: rasp de kaas en snij de bosui, puntpaprika en peper fijn. Maak ook de tomatensaus: roer de tomatenpuree los met ketchup en wat oregano.


Verwarm, als de rijstijd voorbij is, de oven voor op 200 graden. Rol de bol deeg uit tot een rechthoekige plak, ongeveer ter grootte van een ovenbakplaat. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en verdeel er de salami, groenten en kaas overheen. Rol dit geheel nu voorzichtig (mag redelijk strak voor zover dat lukt) op en snij het met een scherp mes in plakken. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in de oven in ongeveer 25 minuten lichtbruin en gaar.



Bewaren
Eenmaal afgekoeld kun je deze pizzarolls goed ingepakt een dag bewaren. Even oppiepen in de oven is lekker, maar ook koud zijn deze opgerolde pizzabroodjes prima te eten!


6 opmerkingen:

  1. Dat ziet er naar lekker uit! Ik kom maar weer eens lunchen geloof ik (A).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je bent altijd welkom en ik wil deze met alle liefde voor je maken hoor ;)

      Verwijderen
  2. Aankomende zaterdag 1ste dag Ramadan en ik weet wat ik dan ga maken...
    Pizzarolletjes en sekerpare!
    Bedankt voor het recept weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk! Alvast een gezegende ramadan gewenst :)

      Verwijderen
    2. Afgelopen zaterdag heb ik een dubbele hoeveelheid gemaakt. Gisteren had ik nog wat over en ze waren na twee dagen nog lekker zacht. Koud zijn ze idd ook lekker. Ga zo dadelijk unsuz kek maken, ben beniewd...

      Verwijderen
    3. Oh goed om te horen! Ik ga ze binnenkort denk ik ook maar weer eens maken. Ben benieuwd wat je van de cake vindt!

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!