vrijdag 27 maart 2015

Sucuklu pizza (pizza met sucuk, Turkse knoflookworst)

Pizza is altijd een succesnummer voor mij. We eten het niet heel erg vaak, maar als het op tafel komt, moet hij ook goed belegd zijn. Met kip, tonijn, zalm óf met sucuk en twee soorten kaas, zoals vandaag! Een perfecte combinatie voor een pizza: pittige sucuk, frisse paprika, en dan nog ui en twee soorten kaas, alle smaken passen precies bij elkaar. Weer eentje die op mijn lijstje van favoriete pizza's mag worden toegevoegd: sucuklu pizza (pizza met sucuk, Turkse knoflookworst).


Natuurlijk kun je met deze sucuklu pizza volop variëren. Champignons en mais zouden er ook prima bij passen, of kijk gewoon wat je nog in de groentela van je koelkast hebt liggen! Ik gebruik een sucuk worstje omdat wij die altijd in de diepvries hebben, maar als je speciaal voor deze pizza sucuk gaat kopen, kun je ook voorgesneden sucuk (in plakjes) kopen als je dat makkelijker vindt.


Turks recept
Sucuklu pizza (pizza met sucuk, Turkse knoflookworst)

Benodigdheden
1 portie zelfgemaakt pizzadeeg (of kant-en-klaar deeg, of een pizzabodem)
1 sucuk worstje
½ ui
½ gele paprika (ik had 3 kleintjes)
½ rode (punt)paprika
1 handvol versgeraspte jonge kaas (of kaşar)
1 bol mozzarella
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel ketchup
1 scheutje olijfolie
gedroogde oregano en/of basilicum, evt. pul biber


Bereiding
Verwarm de oven voor op 230 graden, haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze alvast met bakpapier. Snij de ui in dunne plakjes, de paprika in reepjes of ringen en de sucuk in plakjes. Rasp de jonge kaas of schaaf dunne plakjes en snij de mozzarella in kleine blokjes. Roer de ketchup los met de tomatenpuree, olie en kruiden. Wil je een wat pittigere pizzasaus, voeg dan pul biber naar smaak toe.


Rol het deeg uit tot een ronde pizza, net iets kleiner dan je bakplaat. Leg het deeg op de bakplaat. Besmeer met de pizzasaus en beleg achtereenvolgens met de jonge kaas, de ui en sucuk, paprika en de mozzarella. Zet de pizza in de hete oven en bak de pizza in ongeveer 10 minuten gaar. De randjes moeten goudbruin zijn, dan is de pizza gaar maar nog niet te hard.


Bewaren
Sucuklu pizza (pizza met sucuk, Turkse knoflookworst) kun je een dag bewaren. De volgende dag even oppiepen in een hete oven en het smaakt weer overheerlijk. 


2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!