Bij het maken van somon balığı köftesi (Turkse zalmburgertjes) is het belangrijk dat je de ingrediënten echt heel fijn snijdt én de burgertjes eerst goed laat opstijven in de koelkast, anders vallen ze in de pan tijdens het bakken uit elkaar. Zorg ook dat de pan goed op temperatuur is voordat je ze in de pan legt. Heerlijk om naast een groene salade (of avocado) te serveren, eventueel met wat mini hamburgerbroodjes erbij, voor het echte 'burger' gevoel..!
Turks recept
Somon balığı köftesi (Turkse zalmburgertjes)
Benodigdheden
1 blikje roze zalm
1 ui
1 bosuitje
1 ei
1 handvol verse platte peterselie en/of dille
paneermeel
zout, peper
Bereiding
Voor dit recept hak ik de ui, bosui en kruiden in de keukenmachine fijn om te voorkomen dat de burgertjes straks uit elkaar vallen. Heb je geen keukenmachine, zorg dan dat alles heel fijn gesneden is. Hak de ui, bosui en groene kruiden dus fijn. Doe de zalm in de kom en haal de stukjes graat eruit (die zijn zacht en je kunt ze op zich wel eten, maar ik vind het niet lekker). Meng de ui en kruiden erdoor en voeg ook het ei toe. Roer even door en voeg dan genoeg paneermeel toe tot het een stevig mengsel is waarvan je goed burgertjes kan vormen.
Bewaren
Somon balığı köftesi (Turkse zalmburgertjes) kun je in de koelkast een dag bewaren.
Super mooie burgers!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel!
VerwijderenIk maak een soort gelijke burgertjes met; aardappelpuree (heel dik), blikje tonijn, 1 ei, kruiden en paneer aan de buitenkant. Ook opstijven in de koelkast en dan bakken in twee cm. olie in een hete pan.
BeantwoordenVerwijderenOok lekker inderdaad!
Verwijderen