Deze aardappelsalade met kerriekip is simpel te maken en ideaal voor het opruimen van je koelkast: gebruik gewoon alle restjes die nog hebt liggen, (bijna) alles smaakt lekker in deze salade. In het oorspronkelijke recept wordt komijn gebruikt, maar dat heb ik vervangen door kerrie omdat ik dat nu eenmaal veel lekkerder vindt. De dressing van alleen mayonaise heb ik vervangen door een mix van Turkse yoghurt en mayonaise, dat maakt het geheel wat lichter.
Recept
Aardappelsalade met kerriekip (foodblogswap)
Benodigdheden (voor twee personen)
1 flinke kipfilet
3 middelgrote aardappels
2 eieren
1 klein blikje doperwtjes/worteltjes
1 bosuitje
1 handvol platte peterselie
2 augurken
1 handvol zure uitjes
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels Turkse yoghurt
kerrie, zout, peper
Bereiding
Schil de aardappels, snij ze in kleine blokjes en kook ze tot ze gaar zijn. Kook ook de eieren 10 minuten zodat ze hardgekookt zijn. Snij de kipfilet in blokjes, kruid met kerrie en bak deze rondom gaar. Laat alles een beetje afkoelen.
Bewaren
Aardappelsalade met kerriekip kun je afgedekt in de koelkast prima een dag bewaren. Het is zelfs lekkerder om hem wat verder van tevoren te maken zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Ik heb je blog pas ontdekt en ik ben helemaal verkocht. Wat een heerlijke recepten. Blijf je volgen :)
BeantwoordenVerwijderenSuperleuk om te horen, dank je wel! :)
VerwijderenHeerlijk! :)
BeantwoordenVerwijderenLeuk! :)
Verwijderen