Ik serveer deze Turkse maissalade het liefst bij een vleesgerecht, bijvoorbeeld bij gegrilde köfte uit de oven. Je kunt natuurlijk variëren met de ingrediënten van deze salade maar persoonlijk zou ik in ieder geval niet de peterselie en dille weglaten: die zorgen wat mij betreft nu precies voor de bijzondere smaak van deze salade. Lekker fris en kruidig, een perfect bijgerecht.
Turks recept
Baharatlı mısır salatası (Turkse maissalade met groene kruiden)
Benodigdheden
1 klein blikje mais
1 kleine ui
2 tomaatjes
½ rode puntpaprika
1 handvol platte peterselie en dille
olijfolie, citroensap, zout
Bereiding
Laat de mais uit het blikje uitlekken. Snij de tomaat, ui, puntpaprika en groene kruiden fijn. Meng met de mais. Breng op smaak met citroensap, olijfolie en zout.
Bewaren
Baharatlı mısır salatası (Turkse maissalade met groene kruiden) kun je in de koelkast één dag bewaren.
Ziet er heerlijk en leuk uit! Ik heb vandaag iets soortgelijks gemaakt maar dan de mais met peterselie, dille, sla, ui, kidneybonen en augurk, was echt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel! Dat klinkt inderdaad ook als een lekkere combi, ja mais combineert eigenlijk met alle rauwkost wel goed. Altijd handig om een paar blikjes in de kast te hebben staan :)
VerwijderenDeze salades is echt overheerlijk. Maar tot nu toe zijn alle recepten op je blog heerlijk. Ik heb deze dan ook al vaak gebruikt en vaak de link aan andere doorgegeven.
BeantwoordenVerwijderen