Ik maakte vandaag vier porties van dit recept, en die waren best ruim. Ik had ook nog wat koekkruimels over, dus de volgende keer maak ik zes glaasjes met een extra laagje koek. Extra leuk was dat ik voor dit recept voor het eerst mijn nieuwe Rosti Mepal Reverso snijplank kon gebruiken. Superhandig, want hij heeft twee kanten met anti-slip voetjes en dankzij het kleurensysteem kun je aangeven waar je de snijplank voor gebruikt. Maakt het toch allemaal weer net even wat makkelijker in de keuken!
In de meeste recepten voor Oreo toetjes worden de koekjes vermalen in een keukenmachine. Je krijgt dan echt heel fijn gruis. Ik heb er voor gekozen de koekjes met een deegroller te verkruimelen. Je krijgt dan grotere en kleinere stukjes, dus meer structuur en meer smaak, wat mij betreft veel lekkerder! Natuurlijk kun je deze roomtoetjes ook met andere koekjes en ander fruit maken. Wat te denken van speculaas en bramen? Vanillewafels en aardbeien? De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Lekker wordt het altijd!
Recept
Oreo tiramisu met frambozen in glaasjes (tiramisu zonder alcohol en rauw ei)
Benodigdheden (voor vier grote of zes kleinere porties)
250 gram mascarpone
200 ml slagroom
12-14 Oreo-koekjes (1 pak) (met of zonder chocoladelaagje naar keuze)
1 flinke hand frambozen (of ander zacht fruit)
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix
Bereiding
Klop de slagroom op met de vanillesuiker en de klopfix (en eventueel een eetlepel extra suiker als je het wat zoeter wil hebben). Meng vervolgens de mascarpone door de opgeklopte slagroom. Dit gaat in het begin wat lastig maar als je rustig door blijft mengen komt het goed. Doe de koekjes in een zakje en stamp ze fijn met een deegroller (of vermaal ze in de keukenmachine, maar dan wordt het meer 'gruis'). Prak de frambozen fijn met een vork, hou er een paar apart voor de garnering.
Oreo tiramisu met frambozen in glaasjes kun je een dag in de koelkast bewaren. Wil je ze langer van tevoren klaarmaken, laat de garnering dan weg en voeg die op het laatste moment toe. Zonder garnering zijn ze twee dagen houdbaar in de koelkast.
prachtig, dit lijkt me zo bij zo heerlijk, voor frambozen doe ik alles.... mmmm.... binnenkort gelijk maar eens uitproberen, in de vakantie of zo.
BeantwoordenVerwijderenGoed idee! :)
Verwijderenmmmm heerlijk! Ik hou van tiramisu èn van frambozen, ik denk speculoos te gebruiken in plaats van oreokoekjes. :)
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderen