Kaşar pane (Turkse gepaneerde gebakken kaas) maak je het beste met kasar, Turkse jonge kaas. Die is wat minder vet en loopt daardoor wat minder snel uit dat gewone Nederlandse jonge kaas. Maar natuurlijk kun je dit recept ook prima met genoemde Nederlandse kaas maken. Zorg in ieder geval dat je geen echt oude kaas gebruikt, want hoe ouder een kaas, hoe minder goed ze smelten en juist die gesmolten kaas in het knapperige korstje is wat dit gerechtje zo lekker maakt! Leuk als voorgerecht of als bijgerecht naast andere hapjes.
Turks recept
Kaşar pane (Turkse gepaneerde gebakken kaas)
Benodigdheden (voor twee personen)
1 flinke plak kaşar of jonge kaas
1 ei
1 schaaltje bloem
1 schaaltje (zelfgemaakt) paneermeel
Bereiding
Snij de kaas in langwerpige repen (zoals op de foto) of in vierkante stukken. Maak ze niet té dik zodat ze straks wel mooi smelten. Verwarm in een koekenpan een laagje olie. Wentel de kaas eerst in de bloem, dan in het ei en vervolgens in het paneermeel zodat alle zijdes bedekt zijn. Test door even een stukje brood in de olie te houden of de olie heet is: als de olie meteen gaat bruisen, is het goed.
Leg de gepaneerde stukjes kaas in de olie en bak ze aan alle zijdes mooi goudbruin. Regelmatig draaien zodat alle zijdes kleuren zonder dat de kaas eruit loopt. Laat de kaas even uitlekken op keukenpapier.
Bewaren
Eenmaal afgekoeld kun je kaşar pane (Turkse gepaneerde gebakken kaas) prima de volgende dag ook nog eten. Als er iets overblijft natuurlijk..!
Dit ziet er echt gruwelijk lekker uit :D
BeantwoordenVerwijderenHaha dank je wel!
VerwijderenDaar sluit ik me bij aan :-)
BeantwoordenVerwijderenThanks :)
VerwijderenOmg.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes angie
Yep :)
Verwijderen