En het is nou niet dat bloemkool hier ineens elke week op het menu komt te staan, maar dit was echt erg lekker: een lichte nootachtige, zoete smaak en een klein beetje bite: zelfs Krullenbol en Wildebras hebben het gegeten (oke, twee hapjes...). Essentie van geroosterde bloemkool uit de oven is dat hij lekker knapperig is en daarvoor moet de bloemkool mooi goudbruin zijn. Blijf in de buurt van de oven, want het verschil tussen mooi goudbruin en verbrand is bij dit gerecht niet zo heel groot ;). Deze geroosterde bloemkool combineert perfect met wat losgeroerde Turkse yoghurt met kruiden (platte peterselie, dille, munt, pul biber en zout).
Turks recept
Fırında karnabahar kızartması (geroosterde bloemkool uit de oven)
Benodigdheden (voor twee personen)
1 flinke bloemkool
(olijf)olie
1 handvol platte peterselie
pul biber
zout, peper
Snij de bloemkool in roosjes en was ze in een vergiet. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloemkoolroosjes eroverheen, giet er een flinke scheut olie overheen en bestrooi met zout, peper en pul biber.
Fırında karnabahar kızartması (geroosterde bloemkool uit de oven) wordt slap als het afgekoeld is: lekker opeten dus! Eventuele restjes kun je nog wel in bijvoorbeeld een maaltijdsalade verwerken.
Voor mij persoonlijk was de bloemkool nog te hard. Ik denk dat ik het volgende keer heel even kort zal voorkoken.
BeantwoordenVerwijderenDat is inderdaad een goed idee.
VerwijderenDit is echt een favoriet geworden van mij! Ik at al graag bloemkool, maar zo is ze heerlijk! Bedankt! :)
BeantwoordenVerwijderenHaha dank je wel!
VerwijderenIk heb de bloemkool in water gezet net niet gekookt en daarna in de oven het was echt heerlijk.. Heb stiekem ook 2 hele knoflook teentjes erbij gegooid. Dankjewel je preisoep is btw ook heerlijk
BeantwoordenVerwijderenOh lekker met knoflook inderdaad!
Verwijderende kruiden die gebruikt worden voor de yoghurt dip, zijn dit verse of gedroogde kruiden.
BeantwoordenVerwijderen