'Bakken' is overigens echt een leuk kookboek (eigenlijk bakboek) met allerlei verschillende recepten, zowel zoet als hartig. Naast de recepten wordt er ook aandacht besteed aan bijvoorbeeld de techniek van deeg kneden en bladerdeeg vouwen en uitrollen, met (gelukkig!) veel foto's. Zeker een boek waar je mee aan de slag kan. Nadeel vind ik het lettertype: de letters worden op sommige plekken door rare krulletjes verbonden en dat irriteert af en toe tijdens het lezen. Ook staan er soms kleine (vertaal?)fouten in het boek: in dit recept van pitabroodjes stond olie in de ingrediëntenlijst maar in het recept werd dit boter. Niet erg en met logisch nadenken kom je een eind maar in recepten soms wel verwarrend. Desalniettemin is Bakken een mooi kookboek met veel inspiratie en nieuwe ideeën.
Recept
Zelfgemaakte pitabroodjes
Benodigdheden (voor 8 pitabroodjes)
250 gram bloem
160 gram koud water
5 gram zout
7 gram droge gist
2 theelepels olie plus wat extra voor het kneden
fijne griesmeel of bloem om mee te bestuiven
Doe de bloem in een mengkom en voeg het zout aan de ene kant en de gist aan de andere kant toe. Voeg de olie en het water toe en meng het in de kom tot het vocht is opgenomen. Vet dan je werkblad licht in met wat olie, stort het mengsel hierop en kneed het in 10 minuten tot een zacht soepel deeg. Vet dan een kom licht in met wat olie, leg het deeg hierin en dek het af. Laat het deeg nu rijzen tot het minstens twee keer zo groot is geworden; minimaal 1 uur maar ook 2 of 3 uur is geen probleem.
Deze zelfgemaakte pitabroodjes zijn het lekkerst op de dag zelf. Wil je ze langer bewaren, vries ze dan in.
Bron: Bakken met Paul Hollywood
Auteur: Paul Hollywood | ISBN: 9789461430915 | Pagina's: 304 | € 24,95.
Als je ze zelf gemaakt hebt, wil je nooit meer die droge broodjes uit de supermarkt!
BeantwoordenVerwijderenHaha, klopt helemaal Caroline!
VerwijderenOh dit lijkt me geweldig, ga ik onthouden voor de ramadan!
BeantwoordenVerwijderenGoed idee inderdaad!
VerwijderenIk maak ze ook altijd zelf, nooit meer die uit de supermarkt, smaken nergens naar als je zelfgemaakte gewend bent. Zoals mijn zoon zei, eerst aten we pitabroodjes om de vulling bij elkaar te houden, nu eten we ze omdat ze zo lekker zijn.
BeantwoordenVerwijderenHaha, wat een leuke (en rake) opmerking van je zoon!
VerwijderenHeerlijk, goed idee! past vanavond goed bij de bbq. Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenInderdaad! Veel plezier alvast!
VerwijderenZiet er goed uit
BeantwoordenVerwijderenDank je wel!
VerwijderenAlhamdulillah heb ze gemaakt. dacht ze moeten echt een beetje goed lichtbruin zijn. had de eerste lading te lang gebakken. die waren dus beetje krokant op sommige plaatsen. maar de 2e lading bij eerste bruine tekenen eruit gehaald en waren goed. ga ze insha'Allah volgende keer wat dikker proberen.
BeantwoordenVerwijderenOhh super om te horen masa'Allah goed gedaan!
VerwijderenVandaag de pita-broodjes gemaakt. Lekker! Dat worden dus geen "kartonnetjes" meer uit de supermarkt. Zo simpel en veel lekkerder om ze zelf te maken.
BeantwoordenVerwijderenVorige week ook je variatie van de bloemkool gegeten. Wat je zegt: nu smaakt ie wel lekker. Wat mij betreft wordt dit nu bij mij de "gewone bloemkool" en geen gekookte bloemkool meer op tafel.
Groeten, Netje.
Leuk om te horen allemaal!!
VerwijderenHallo,
BeantwoordenVerwijderenIk had nog een vraagje ivm de broodjes. Rijzen deze nog in de oven?
bedankt,
Karolien
Qua grootte niet echt maar ze bollen wel helemaal op
Verwijderenik heb een vraagje over het invriezen van de broodjes.
BeantwoordenVerwijderengaan ze ongebakken de vriezer in?, of bak je ze eerst, en vries je ze dan in, en bij gebruik weer opwarmen?? ik begrijp dit niet helemaal....
fijne jaarwisseling
Nee, je bakt ze eerst, laat ze afkoelen en dan kunnen ze de vriezer in :)
Verwijderenok, en als ik dan trek heb in een broodje?? uit de vriezer,en dan wat??????weer de oven in?? in een koekenpan?? op hoeveel graden???
VerwijderenMet iets minder vraagtekens begrijp ik je vraag ook wel hoor :)
VerwijderenJe haalt de broodjes uit de vriezer, laat ze (afgesloten in een zakje oid) ontdooien en piept ze daarna nog even op in een hete (200 gr) oven.
Hoi Eslem,
BeantwoordenVerwijderenHeb je toevallig ook een recept van de inhoudt van het broodje (döner kebab)?
Ziet er namelijk overheerlijk uit..
Groetjes,
Marcella
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor het delen van het recept. Heerlijke broodjes. Complimenten voor je blog. Leuk om te volgen en heerlijle recepten. Groetjes Marian.
BeantwoordenVerwijderen