Dit brood met Turkse yoghurt uit de oven is ideaal als je oud brood hebt liggen. Ik gebruikte volkorenboterhammen maar dit kan natuurlijk met elke soort brood. Ook restjes stokbrood of Turks brood lenen zich hier perfect voor: snij het dan wel in dunne plakjes. En...het klinkt misschien in eerste instantie niet zo aantrekkelijk, yoghurt op brood en dan bakken, maar het grappige is dat het juist een heel lekker smaakje krijgt door dat grillen en het een perfecte combinatie met het geroosterde brood vormt. Je kan overigens ook eenvoudig een paar andere variaties ernaast leggen, zoals plakjes kaas met sucuk of Turkse witte kaas geprakt met wat kruiden.
Turks recept
Yoğurtlu ekmek dilimleri (Turks brood met yoghurt uit de oven)
Benodigdheden (voor 6 stuks)
6 boterhammen
4 eetlepels Turkse yoghurt
1 kleine ui
zout, munt, pul biber
Bereiding
Snij het uitje fijn. Roer de Turkse yoghurt los met de ui, zout, munt en pul biber. Besmeer alle boterhammen met behulp van een lepel met een laag van het yoghurtmengsel. Bedek hierbij de hele boterham want onbedekte randjes worden al snel te donker.
Leg de boterhammen op een bakplaat (zonder bakpapier want dat verbrandt onder de grill). Zet de oven aan op de grillstand (250 graden) en zet de bakplaat erin. Hou de boterhammen goed in de gaten: op een gegeven moment (na een minuut of 10) worden de randjes bruin, dan is het tijd ze eruit te halen. Ik was net te laat zoals je op de foto's kan zien.
Bewaren
Deze boterhammen met yoghurt kun je niet bewaren, als ze afkoelen worden ze slap. Lekker opeten dus!
Klinkt best lekker maar ik heb geen grill in de oven en ik weet niet of het wel snel bruint als ik hem in een gewone gasoven doe op de bovenste richel.
BeantwoordenVerwijderenDat weet ik ook niet zeker, gaar zal het wel worden maar ik weet niet of je ook zo'n mooi bruin randje krijgt. Er is maar één manier om erachter te komen! ;)
VerwijderenWat een super leuke blog heb je! Ik heb je site net ontdekt. Vanavond ga ik je recept voor lahmahun gebruiken (wel met durum, heb vanavond helaas geen tijd om zelf deeg te maken) & deze boterhammen wil ik ook echt een keertje maken!
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen, ik ben benieuwd wat je van de recepten vindt!
Verwijderen