vrijdag 6 juni 2014

Domates salatası (Turkse tomatensalade)

Altijd als wij in Turkije zijn geweest vind ik eenmaal in Nederland de tomaten weer zo smakeloos...Het is gewoon niet eerlijk dat je in Turkije voor bijna niets de meest geweldige tomaten kan kopen en dat je je hier blauw betaalt voor een paar waterige dingen zonder smaak. Maar ja...we zullen het ermee moeten doen. Gelukkig hebben we sinds vorig jaar een tuintje en dus in de zomer tomaten uit eigen tuin maar zelfs die smaken bij lange na niet zo geweldig als tomaten die gegroeid zijn onder de Turkse zon. Niks aan te doen, helaas! Dit hele betoog doet trouwens niets af aan deze domates salatası (Turkse tomatensalade): dit is een simpele maar hele lekkere salade van tomaat, ui en groene peper.


Domates salatası (Turkse tomatensalade) combineert dankzij de ui heel erg goed met vis- en vleesgerechten: wij aten het bij de Turkse tonijnburgertjes en dat was een goed idee. De kracht van deze salade zit hem in de eenvoud én in de kleuren: ik houd van kleurig eten en dit is er een schoolvoorbeeld van! 


Turks recept
Domates salatası (Turkse tomatensalade)

Benodigdheden (voor twee personen)
3 tomaten
½ ui
1 groene peper
olijfolie
azijn
zout


Bereiding
Verwijder de zaadlijsten uit de groene peper en schil de ui. Snij de ui, tomaten en groene peper fijn. Ik heb ze dit keer vrij grof gesneden maar je kunt natuurlijk ook kleine blokjes of reepjes snijden, wat je leuk vindt.


Meng alles door elkaar en breng de tomatensalade op smaak met olijfolie, azijn en zout.

Bewaren
Domates salatası (Turkse tomatensalade) kun je in de koelkast een dag bewaren.


1 opmerking:

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!