Alhoewel de meeste Turkse salades op smaak worden gebracht met citroensap, wordt deze bij dereotlu cevizli salata (Turkse salade met walnoot en dille) meestal vervangen door granaatappelsiroop, omdat dat zo mooi combineert met de walnoot. De prachtige donkerrode granaatappelsiroop die ik gebruikte voor deze salade komt uit de nieuwe productlijn New Mediterrean van Oil&Vinegar. Binnen dit assortiment tref je onder meer sauzen, Turkse en Marokkaanse olie en olijven, oranjebloesemwater en de granaatappelsiroop dus.
Turks recept
Dereotlu cevizli salata (Turkse salade met walnoot en dille)
Benodigdheden (voor twee personen)
1 kleine Turkse komkommer (of 1/3 gewone komkommer)
4 kleine tomaatjes
1 handje walnoten
½ blikje mais
1 bosuitje
1 handvol platte peterselie en dille
1 eetlepel granaatappelsiroop
olijfolie, zout
Bereiding
Snij de komkommer en tomaat in blokjes. Snij de dille, peterselie en bosui fijn en hak de walnoten grof door.
Meng de tomaten, komkommer, mais, dille, peterselie en walnoten door elkaar. Breng de salade op smaak met de granaatappelsiroop, olijfolie en zout.
Bewaren
Dereotlu cevizli salata (Turkse salade met walnoot en dille) kun je afgedekt in de koelkast een dag bewaren.
Ben je te spreken over de granaatappelsiroop? Ik ben al een tijdje benieuwd naar dit product.
BeantwoordenVerwijderenJa, hij is prima. Net ietsje dieper van smaak dan diegene van de Turkse winkel.
Verwijderen