zondag 19 oktober 2014

Sucuklu kaşarlı tost (Turkse tosti met sucuk en kaas)

Ja ik geef het meteen toe: dit is niet echt een recept. Ik bedoel, iedereen (toch?) kan een tosti maken. Maar deze combinatie is wel zo ontzettend lekker dat ik er tóch een blogpost aan wijd. Sucuklu kaşarlı tost (Turkse tosti met sucuk en kaas) is een typisch Turkse tosti, een van de bekendste die je ook vaak onderweg kan kopen in tentjes bij bijvoorbeeld busstations of scholen. Vaak heb je de keuze uit kaşarlı (alleen kaas) of sucuklu kaşarlı (kaas en knoflookworst): needless to say dat ik altijd voor de laatste optie ga! De combinatie van de pittige sucuk met de zachte gesmolten kaas is gewoon ontzettend lekker.


Sucuklu kaşarlı tost (Turkse tosti met sucuk en kaas) is lekker om te maken met oud Turks brood maar het kan natuurlijk ook met alle andere soorten brood; net wat je in huis hebt. Kaşar  is de Turkse variant van wat wij als jonge kaas kennen. Het is perfect op een tosti: het wordt niet zo 'vettig' als het gesmolten is en heeft wat meer smaak, maar natuurlijk kun je ook gewoon jonge kaas gebruiken.


Turks recept
Sucuklu kaşarlı tost (Turkse tosti met sucuk en kaas)

Benodigdheden (voor twee personen)

flink stuk (Turks of ander) brood
1 sucuk worstje (100 gram)
kaşar of jonge kaas


Bereiding
Snij de sucuk in plakjes en schaaf de kaas in plakken. Snij het brood open.


Beleg het brood met de kaas en sucuk en bak het in een tosti-ijzer of contactgrill tot de kaas mooi gesmolten is.


Bewaren
Net zoals andere tosties wordt sucuklu kaşarlı tost (Turkse tosti met sucuk en kaas) slap als het koud is, dus gewoon lekker warm opeten.


10 opmerkingen:

 1. Welke sucuk gebruik je? Mijn vriend vind dat de meeste sucuk hier niet kan tippen aan die in Turkije...misschien ken jij een goed merk dat hier verkrijgbaar is.

  Gr. Kim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koop zelf meestal Efepasa. Maar het klopt dat het vaak toch wat anders smaakt dan in Turkije. De meeste merken die hier in Nederland verkocht worden komen ook uit Duitsland en niet uit Turkije.

   Verwijderen
 2. Ik heb het al gevonden welk merk je gebruikt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog lekkerder: een dun laagje salça onder de kaas en de sucuk eerst even (tussen alu-foli) grillen. En om het af te maken, wat boter op de buitenkant van het brood smeren tijdens het grillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mensen uit Turkije nemen sucuk en salam mee naar Turkije omdat het hier 10x lekkerder is. Daarnaast weet je ook 100% zeker dat het betrouwbaar vlees is, dat wat je hier koopt.
  Efepasa is echt de koploper van sucuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat het lekkerder is dat kan maar betrouwbaarder ben ik het zeker niet mee eens. In Turkije is het vlees soms zo goedkoop dat ik me haast niet kan voorstellen dat het goed is. Zijn ook veel voorbeelden van dat er varkensvlees in wordt verwerkt etc.

   Verwijderen
 5. Ik hou het bij Efepasa Yonca (lichtblauwe verpakking). De gele verpakking van Egeturk is net te pittig voor een tosti. De overige merken smaken of te kruidig of juist te flauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Egeturk is de lekkerste..

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!