Een van de bekendste gerechten die worden gemaakt met erişte is peynirli cevizli erişte (verse Turkse pasta met kaas en walnoten). De combinatie van walnoten met pasta klinkt misschien raar maar het combineert verrassend goed. Natuurlijk kun je hiervoor ook elke andere pastasoort gebruiken als je geen erişte tot je beschikking hebt. De langwerpige vermicelli die onder meer bij de Lidl (in zakken) wordt verkocht, lijkt ook erg op erişte en wordt door soms als alternatief voor erişte gebruikt.
Turks recept
Peynirli cevizli erişte (verse Turkse pasta met kaas en walnoten)
Benodigdheden (voor één persoon)
1 waterglas (85 gram) erişte (of een andere soort pasta)
1 klontje boter
1 handje Turkse witte kaas
3 walnoten
zout
Bereiding
Breng water (ongeveer twee keer zoveel als de erişte, dus 2 waterglazen in dit geval) met wat zout aan de kook. Doe er, als het kookt, het klontje boter bij en doe dan ook de erişte erin. Laat het aan de kook komen en kook de pasta met de deksel op de pan gaar. Giet het daarna af in een vergiet of zeef.
Hak ondertussen de walnoten fijn en verkruimel de kaas. Leg de erişte op een bord of schaal en strooi de kaas en walnoten eroverheen. Het 'hoort' officieel niet, maar wat platte peterselie vind ik er ook heel goed bij passen.
Bewaren
Peynirli cevizli erişte (verse Turkse pasta met kaas en walnoten) wordt plakkerig als het koud is, dus eet het gewoon lekker op!
Ik moest even goed kijken wat het nou precies was, die pasta ziet er toch wel anders uit xD maar dit lijkt me zeker wel wat! ziet er erg lekker uit :)
BeantwoordenVerwijderenJa het is net even anders dan anders! Dank je wel!
VerwijderenHeb dit vandaag gegeten, erg lekker.
BeantwoordenVerwijderenSimpel gerecht, maar juist daarom leuk.
Dank je voor het recept.
Leuk om te horen en graag gedaan!
VerwijderenHeerlijk gegeten!!!
BeantwoordenVerwijderenFijn om te horen, dank je wel!
Verwijderen