woensdag 31 december 2014

Gerookte forelsalade met dille en yoghurt

Ja, het is cliché, maar vinden jullie ook niet dat 2014 zo snel is gegaan? Voor mij was het over het algemeen een prima jaar. Op bloggebied ben ik meer dan tevreden, mijn bezoekersaantallen stijgen nog steeds gestaag en ik krijg steeds meer reacties op recepten, altijd ontzettend leuk om te lezen! Want contact met 'mijn' lezers is toch wel één van de leukste dingen van bloggen, als je hoort dat al je kook-, schrijf- en fotografiewerk ook daadwerkelijk mensen blij maakt. Had ik vorig jaar december nog 23.000 pageviews, dit jaar zijn het maar liefst meer dan 100.000 pageviews deze maand. Wauw! Ik ben er heel blij mee en voor 2015 heb ik alweer een heleboel lekkere gerechten klaarstaan. Het laatste recept van 2014 hou ik licht en luchtig: gerookte forelsalade met dille en yoghurt Lekker vanavond op een toastje óf morgen voor bij je goede voornemens! :) 


Alhoewel ik gek op brood ben, wissel ik bij de lunch graag af met een salade. Soms met groene sla of andere rauwkost als basis, maar vis door salades vind ik ook erg lekker. Vandaag maakte ik een salade van gerookte forel met dille en yoghurt. Dankzij de yoghurt, citroensap, zure uitjes en augurk was de salade ondanks de gerookte vis absoluut niet 'zwaar' maar heerlijk licht en fris, met de lekkere smaak van gerookte forel natuurlijk! Gerookte forelsalade met dille en yoghurt kun je ook met andere vissoorten maken: denk aan gerookte makreel, gerookte paling of gerookte zalm. Het grote voordeel van gerookte forel vind ik dat het lekker betaalbaar is :) tsja, dat is ook belangrijk! Bovendien is de smaak wat minder overheersend dan bijvoorbeeld bij gerookte makreel het geval is. Niet alleen als lunch maar ook als borrelhapje of bij een buffet heel geschikt om neer te zetten. 




Recept
Gerookte forelsalade met dille en yoghurt

Benodigdheden (voor één persoon)
125 gram gerookte forel
1 handvol zure uitjes
1 grote augurk
½ rode puntpaprika
1 flinke eetlepel Turkse yoghurt
1 handvol verse dille en bieslook
½ citroen
zwarte peper


Bereiding

Snij de bieslook en dille fijn en meng het door de Turkse yoghurt. Verdun het met wat citroensap. Snij de gerookte forel, zure uitjes, augurk en puntpaprika fijn en meng ze door elkaar.


Meng vervolgens de yoghurt met kruiden door de salade en breng op smaak met zwarte peper.


Bewaren
Gerookte forelsalade met dille en yoghurt kun je in de koelkast een dag bewaren.


5 opmerkingen:

  1. Het was weer heerlijk! Goed om als lunchgerecht naar het werk te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen! Inderdaad een heerlijke lunchsalade.

      Verwijderen
  2. Aller eerst, gelukkig nieuwjaar en succes in 2015 met bloggen, ik ben fan! Even over je voorbeeld mbt het gebruiken van paling door de salade. Vele moslims beschouwen paling als Haram omdat de paling een alles-eter is. Ieder zn eigen gedachtes en gewoontes, maar misschien toch handig om erbij te vermelden.. Keep up the food work!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je berichtje. Ik persoonlijk volg de mening dat alles uit de zee is toegestaan maar dat is ieder voor zich. Ik denk dat iedereen oud en wijs genoeg is zelf te beslissen wat wel en niet gegeten kan worden en daar heeft iedereen weer zijn eigen overtuiging in en deze blog is natuurlijk ook helemaal niet alleen op moslims gericht maar op iedereen die lekker wil koken. Maar bedankt voor je oplettendheid.

      Verwijderen
  3. met wat kleine wijzigingen gemaakt, mayo ipv yoghurt en ik had net mijn paprika's geroosterd en gepureerd met ui, knoflook, gerookt paprikapoeder en wat olie, daar een dessertlepeltje bij gedaan. Zilveruitjes ook niet, had ik niet in huis. Dille wel gelukkig, en het is door de ballotage gekomen....hmmmm heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!