Traditioneel serveer je dit Turkse gehaktbrood met aardappelpuree ernaast. Ik heb een klein beetje geraspte kaas en wat pittige paprikapoeder door de aardappelpuree gemengd voor extra smaak. Ook aten wij er cacık bij, lekker fris en past heel goed bij de smaak van het gekruide gehakt. Tsja, en vlees op de foto...het blijft moeilijk. Geloof me op mijn woord :) : het was echt ontzettend lekker kruidig en zeker niet droog gehaktbrood!
Recept
Rosto köfte (Turks opgerold gehaktbrood)
Benodigdheden (voor 4 personen)
700 gram rundergehakt
1 grote ui
1 handvol platte peterselie
1 ei
3 eetlepels paneermeel
3 theelepels zout
2 theelepels piment (of zwarte peper)
1 theelepel komijn
Bereiding
Splits het ei en hou het eiwit apart. Kneed het gehakt met het eigeel en alle andere overige ingrediënten goed door. Zet het een half uurtje weg in de koelkast. Kneed het hierna nogmaals door en vorm er een rol van die je inpakt in keukenfolie. Leg deze rol een uur in de koelkast.
Bekleed na dit uur een bakplaat met bakpapier, haal de rol gehakt uit het keukenfolie en leg het op het bakblik. Bestrijk met het eiwit. Bak de rosto köfte in de oven op 180 graden in een uurtje gaar. Laat minimaal 10 minuten afkoelen voor je aansnijdt om te voorkomen dat de köfte uit elkaar valt.
Bewaren
Rosto köfte kun je afgedekt in de koelkast prima bewaren. Koud ook lekker, bijvoorbeeld op brood!
Deze heb ik vandaag gemaakt! Viel erg goed in de smaak! Dank je xx
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen, graag gedaan!
Verwijderen