zondag 7 september 2014

Kikkererwtensalade met tonijn, tomaat en avocado

Salades, what can I say...ik hou ervan! Ik zet regelmatig een maaltijdsalade tijdens de lunch of diner op tafel. Heerlijk, zeker bij warm weer want dan heb ik echt weinig trek in warm eten. Ik was dan ook benieuwd naar het boek Supersalades wat onlangs is uitgekomen en een tijdje geleden bij mij op de mat viel.


Het is een indrukwekkend boek met voor elke dag van het jaar een andere salade. De auteur heeft zelf ook een blog en noemt zijn boek nadrukkelijk géén kookboek, maar een verzameling van salades die hij tijdens de lunch at. Er staan dan ook geen recepten in het boek, maar enkel de ingrediënten die werden gebruikt voor de betreffende salade. Het is zeker inspirerend om doorheen te bladeren, met mooie frisse foto's, alhoewel ik het een nadeel vond dat hij soms nogal niet-alledaagse ingrediënten gebruikt.


Omdat ik gek op kikkererwten ben, besloot ik zijn recept van kikkererwtensalade met tonijn, tomaat en avocado. Die avocado, dat is mijn eigen toevoeging, omdat die nog in mijn koelkast lag en een geweldige combinatie is met kikkererwten. Ik had helaas geen bieslook of bosuitjes meer in huis, anders hadden die er ook nog perfect in gepast. Een heerlijke gezonde salade die het prima doet als lunch of maaltijdsalade.


Recept
Kikkererwtensalade met tonijn, tomaat en avocado

Benodigdheden
400 gram kikkererwten (geweekt en gekookt of uit blik of glas)
1 rode puntpaprika
2 kleine tomaatjes
½ avocado
½ blikje tonijn op water
1 handvol platte peterselie en/of dille
een paar romaine-slabladeren
½ citroen
olijfolie
zout


Bereiding
Spoel de kikkererwten, als ze uit blik of glas komen, goed af in een zeef onder stromend water. Snij de tomaat, puntpaprika, kruiden, sla en avocado fijn. Roer de tonijn los met een vork.


Meng alles door elkaar en maak de salade aan met een dressing van olijfolie, citroensap en zout.


Bewaren
Kikkererwtensalade met tonijn, tomaat en avocado  kun je afgedekt één dag in de koelkast bewaren.




Auteur: David Bez | ISBN: 9789461431035 | Pagina's: 304 | € 22,50

2 opmerkingen:

  1. Gisteren nog genoten van je vorig recept, hebben we net alle drie advocado's naar binnen zitten werken vandaag... had ik deze maar eerder gezien, ach woensdag weer markt, dan ga ik voor dit recept en op aanraden van jou het boek besteld.
    groetjes Roelline

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!