Sucuklu karnıyarık böreği (opgerolde börek met sucuk, kaas en groenten)
Benodigdheden (voor 16 stuks börek)
4 ronde yufkavellen
1 sucuk worstje
1 stuk (en ruime hand vol) kaşar (of jonge kaas)
2 groene pepers
2 grote tomaten
1 rode puntpaprika
1 waterglas (200 ml) melk
½ waterglas (100 ml) zonnebloemolie
1 ei
sesam- en/of nigellazaad
4 ronde yufkavellen
1 sucuk worstje
1 stuk (en ruime hand vol) kaşar (of jonge kaas)
2 groene pepers
2 grote tomaten
1 rode puntpaprika
1 waterglas (200 ml) melk
½ waterglas (100 ml) zonnebloemolie
1 ei
sesam- en/of nigellazaad
Bereiding
Roer het ei los met de melk en de olie. Snij één tomaat, één groene peper, de rode puntpaprika, kaas en sucuk allemaal in kleine blokjes en meng ze met elkaar. Neem één vel yufka en smeer dit in met het eimengsel. Leg het tweede vel yufka erbovenop en smeer dit ook weer in. Snij het vel vervolgens in acht 'taartpunten'.
Leg één zo'n driehoek voor je en leg een ruime eetlepel vulling op de brede onderzijde ervan. Vouw vervolgens de buitenste puntjes naar binnen en rol het deeg naar boven op. Plak het puntje vast en leg de opgerolde börek op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg daarbij dat het puntje aan de onderkant ligt zodat de börek tijdens het bakken niet open kan springen. Werk zo al het deeg af (dus met de volgende twee yufkavellen doe je hetzelfde, op elkaar leggen en in acht stukken snijden). Als het goed is heb je uiteindelijk 16 stuks opgerolde börek.
Bestrijk de börek vervolgens met het resterende eimengsel. Maak in elke börek met een scherp mesje een inkeping bovenop. Snij de tweede tomaat in dunne plakjes en een groene peper in reepjes, en stop in elke inkeping een plakje tomaat en een stukje peper. Bestrooi de böreks met nigella- en sesamzaad. Schuif de bakplaat in de oven en bak de börek op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn: dat duurt ongeveer 40 minuten.
Sucuklu karnıyarık böreği (opgerolde börek met sucuk, kaas en groenten) kun je eenmaal afgekoeld verpakken in plastic of folie en zo twee dagen bewaren. Voor het serveren even opwarmen in de oven op magnetron.
Die ronde yufkavellen zijn het allerfijnste!
BeantwoordenVerwijderenJa klopt, helaas niet altijd even makkelijk te vinden!
VerwijderenLijkt me heel lekker :)
BeantwoordenVerwijderenIs het ook ;)
VerwijderenKan ik deze ook invriezen?
BeantwoordenVerwijderenJa hoor, dat zal wel lukken. Ik zou ze dan wel niet 'gewoon' laten ontdooien, maar meteen vanuit de diepvries in een voorverwarmde (180 graden) oven leggen en daar opwarmen. Dan voorkom je dat het deeg tijdens het ontdooien te nat wordt.
VerwijderenIk heb ze vanmiddag gemaakt, enorm lekker en makkelijk te maken!
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen! Het zijn ook echt een van mijn favorieten!
VerwijderenIk heb ze gisteren gemaakt, was een succes ;)
BeantwoordenVerwijderenGoed om te horen! :)
VerwijderenVanmiddag voor de lunch gemaakt! Helaas was ik de kaas vergeten, maar ze waren ook zonder kaas gauw opgegeten :-)!
BeantwoordenVerwijderenPeynirli börek vind ik persoonlijk lekkerder, maar door de groenten was dit een gezonde variant!
Groetjes,
Birgit Layla
Met kaas zijn ze nóg lekkerder! ;) Hier in huis blijft peynirli borek ook de meest gewilde vorm, maar persoonlijk vind ik deze lekkerder. Maar ik ben dan ook lichtelijk sucuk-verslaafd, haha.
VerwijderenKan dit ook met loempia vellen of is dit niet lekker?
BeantwoordenVerwijderen