woensdag 24 september 2014

Kip kerriesoep (foodblogswap)

Einde van de maand en dus weer tijd voor een foodblogswap! Deze maand kook ik van What mom would cook, een blog met echte familierecepten. Toen ik de kipkerriesoep tegenkwam, trok die meteen mijn aandacht. Kip met kerrie is een van mijn favoriete smaakcombinaties en een soep hiervan stond al langer op mijn verlanglijstje. En terecht, bleek: de soep was heerlijk, lekker pittig, echt lekker verwarmend voor een regenachtige herfstdag zoals vandaag.


In het originele recept voor deze kip kerriesoep wordt gebruik gemaakt van een pot kant en klare kippenbouillon. Dat gebruik ik niet dus heb ik gewoon even zelf bouillon gemaakt. Ook gaat er oorspronkelijk gekookt ei door de soep, maar dat leek mij persoonlijk niet lekker en heb ik weggelaten. Ik heb de soep nog wat kruidiger gemaakt met peterselie. Gebruik voor dit recept een goede kerrie, bijvoorbeeld kerrie massala uit de toko. Ik gebruikte het kerriemengsel Vadouvan uit de Original Spices lijn van Jonnie Boer die ik onlangs opgestuurd kreeg. Een kerrie met een goede smaak en een klein beetje extra pit. Paste erg goed bij de soep!


Recept
Kip kerriesoep (foodblogswap)

Benodigdheden (voor twee personen)
100 gram kipfilet
½ ui
600 ml water
1 eetlepel kerrie
1 bouillonblokje kip
1 eetlepel meel
1 handvol platte peterselie


Bereiding
Snij de ui fijn. Fruit de ui in wat boter of olie even aan. Voeg dan de kerrie toe en bak even goed mee zodat het niet bitter wordt. Voeg vervolgens ook het bouillonblokje en het meel toe en bak dit een minuut of 2 mee om te bloem te laten garen. Giet dan beetje bij beetje het water erbij en blijf goed roeren. 


Breng het geheel aan de kook en snij ondertussen de kip fijn. Voeg deze toe zodra de soep kookt: dankzij de kokende soep is de kip binnen een paar minuutjes gaargekookt. Zet het vuur uit, snij wat peterselie fijn en roer dit door de soep.


Bewaren
Kip kerriesoep kun je in de koelkast twee dagen bewaren.




11 opmerkingen:

  1. Dat ziet er simpel, snel en lekker uit!! Ga t zeker eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er echt heerlijk uit! Binnenkort eens uitproberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook lekker om een restje rijst door te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet dat er lekker uit Eslem. Ik ga eens proberen of hubby dit ook lekker vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker recept! Net uitgeprobeerd, man wilde kerriesoep en jouw recept zag er makkelijk maar lekker uit. Ik heb alleen ipv peterselie er een prei bij door gedaan. En ik heb er wel een gekookt ei ingedaan, per bord. Smaakt prima! Dochter vond het eigenlijk te pittig, maar met wat extra water en een broodje ging het toch.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!