zondag 21 september 2014

Yalancı kumpir (makkelijke kumpir in een schaal)

Het recept voor kumpir, Turkse gepofte en gevulde aardappel, postte ik een tijd geleden al en blijft hier in huis een succesnummer, mijn man vraagt regelmatig of ik niet 'even' kumpir wil maken voor de lunch bijvoorbeeld. Geen probleem, maar het is best tijdrovend, zeker het poffen van de aardappels (dat gaat wel snel in de magnetron maar ik kan er maar één tegelijk doen waardoor het alsnog niet echt opschiet). Op internet had ik al meerdere keren deze yalancı kumpir (makkelijke kumpir in een schaal) gezien en dat leek me eigenlijk ook wel heel ideaal. En dat was het ook! Superlekker met de smaak van kumpir maar dan in eén keer voor iedereen klaar.


Yalancı kumpir (makkelijke kumpir in een schaal) maak je heel eenvoudig door aardappels te koken, fijn te stampen met kaas en boter en dan de gewenste vulling erbovenop. Alhoewel de aardappel natuurlijk gepoft net iets anders smaakt dan gekookt, komt het toch heel dicht in de buurt en vind ik het een meer dan prima alternatief voor 'echte' kumpir, zeker als je kumpir voor meerdere personen op tafel wil zetten. Afiyet olsun!


Turks recept
Yalancı kumpir (makkelijke kumpir in een schaal)

Benodigdheden (voor drie personen)
5 flinke aardappels
1 flinke handvol versgeraspte kaşar of jonge kaas
1 blokje roomboter
2 augurken
1 klein blikje doperwten/wortels
1 klein blikje mais
3 runderknakworstjes
zwarte olijven
mayonaise
ketchup


Bereiding
Schil de aardappels, snij ze in grote stukken en kook ze gaar. Snij ondertussen de augurken, knakworstjes, olijven, worteltjes en zet ook de mais en doperwtjes klaar. Rasp de kaas. 


Prak de aardapels, als ze gaar zijn, tot een smeuige puree door er de kaas en roomboter doorheen te stampen. Verdeel de aardappelpuree vervolgens in een platte schaal. Strooi daar de mais, doperwtjes en worteltjes over en vervolgens de worst, augurk en olijven. Garneer met mayonaise en ketchup.


Bewaren
Yalancı kumpir (makkelijke kumpir in een schaal) kun je in de koelkast een dag bewaren.


10 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit, ga dit proberen na te maken! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker en makkelijk. Ik heb nog een rookworst liggen die op moet, kan het vast ook mee en hou niet van mais. Ach is ook zo'n recept wat aan restjes is aan te passen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, echt een restjesgerecht! Rookworst kan heel goed in plaats van knakworst, doe ik ook weleens.

      Verwijderen
  3. Een tip: Leg na het barbecuen een paar aardappels op de overgebleven kooltjes om te poffen (direct op de kooltjes niet op een rooster). Aardappels krijgen zo een heerlijk smaak net als bij echte kumpir en je hebt gelijk een maaltijd voor de volgende dag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohh, dat is zeker een goed idee! Ga ik onthouden, bedankt!

      Verwijderen
  4. Ellerine saglik, masallah çok güzel görünüyor. Bende onu yapacagim

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sagol canim insallah guzel olacak :)

      Verwijderen
    2. O, maar dat ziet er lekker uit, dit ga ik ook een keer proberen.

      Verwijderen
    3. Goed idee! Het is ook erg lekker, en makkelijk, en snel... ;)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!