vrijdag 24 oktober 2014

Zalmwraps met avocado en kruidenroomkaas

Ja...jullie kennen mijn liefde voor gerookte zalm waarschijnlijk wel. Op de eerste avond van de ramadan lag er een pakje zalm in de koelkast en ik had er zoveel zin in. En ja toen deze combinatie van gerookte zalm met avocado en kruidenroomkaas was simpelweg geweldig. Dat kan eigenlijk ook niet anders, lekker met lekker is lekker zei mijn vader altijd! Zalmwraps met avocado en kruidenroomkaas waren het dus, die eerste avond van de ramadan om mijn vasten te verbreken en ik kan slechtere manieren bedenken. Yum, dit was echt heerlijk.


Zalmwraps met avocado en kruidenroomkaas at ik hier als avondmaaltijd maar ze zijn ook heel handig als lunch of als hapje bij een buffet of op een verjaardag. Je kunt ze prima een aantal uur van tevoren maken en zelfs al de schaal met gesneden wraps klaarzetten in de koelkast zodat je op het moment zelf alleen maar de schaal hoeft te pakken. Ideaal en reken maar dat de schaal dan snel leeg is. De gerookte zalm kun je eventueel ook vervangen door bijvoorbeeld kipfilet, rosbief, rookvlees etc.


Recept
Zalmwraps met avocado en kruidenroomkaas

Benodigdheden (voor 4 gevulde wraps)
4 wraps
200 gram gerookte zalm
1 avocado
1 citroen
(kruiden)roomkaas (ik gebruikte allebei)
wat slabladeren (ik gebruikte romainesla)
1 handvol verse dille


Bereiding
Maak eerst het smeersel voor de wraps. Ik had zowel kruidenroomkaas als roomkaas in de koelkast staan en mixte deze twee door elkaar, maar je kunt ook één van de twee gebruiken (naturel roomkaas moet je natuurlijk wel wat meer op smaak brengen). Roer de roomkaas los met wat citroensap en meng er de fijngehakte dille doorheen. Snij ook de avocado in repen en was de slabladeren met koud water zodat ze lekker 'crispy' zijn.


Neem een wrap en besmeer deze met het roomkaas mengsel. Leg vervolgens wat gerookte zalm, avocado en een slablad in het midden en rol het geheel stevig op. Leg alle opgerolde wraps op een bord (met het uiteinde naar beneden) en zet ze een paar uur in de koelkast: daardoor worden ze steviger en trekken de smaken ook in. Snij de wraps voor het serveren in dikke plakken.


Bewaren
Zalmwraps met avocado en kruidenroomkaas kun je afgedekt in de koelkast een dag bewaren.


9 opmerkingen:

  1. Ik ben ook dol op deze combinatie en heb het dan ook al erg vaak in Nederland gegeten. helaas kan ik in Turkije nog steeds geen kruidenroomkaas vinden. kun jij mij helpen met wat er het meest bij in de buurt komt(wat ik hier in Turkije kan kopen)?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kant en klare kruidenroomkaas verkopen ze inderdaad niet. Wat je het beste kan doen is het zelf maken, eigenlijk nog lekkerder ook ;). Roomkaas (krem peynir/labne peynir) losroeren en op smaak brengen met peper, peterselie, dille, knoflook, evt. een fijngesnipperd bosuitje en wat citroensap om het 'smeerbaarder' te maken. Minstens zo lekker als kant en klare kruidenroomkaas ;) . Succes!

      Verwijderen
    2. super bedankt ! dat ga ik proberen.

      Verwijderen
    3. Succes, het wordt vast lekker!

      Verwijderen
  2. In die ah tortillawraps zit volgens mij een e-nummer wat afkomstig is van varkensproducten dacht ik. Althans ik kan mij herinneren dat ik deze terugbracht om deze reden. Ik dacht ik zeg het even, omdat ik weet dat je dit belangrijk zal vinden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed dat je het zegt, ik zal het even nakijken als ik weer in de AH ben! Bedankt!

      Verwijderen
  3. Dit was onderdeel van onze tapas tafel met Kerst en het was een succes. Heel lekker en makkelijk te maken. Ga het zeker onthouden als hapje op feestjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kruidenroomkaas ga ik zeker maken....Die vind ge inderdaad niet in Turkije....
    Zelfgemaakt toch altijd lekkerder.....
    Bedankt voor het receptje..xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!