Rulo börek (makkelijke opgerolde börek van bladerdeeg) heb je zo in de oven staan en je kunt er ook eenvoudig minder van maken: zeker met diepvriesbladerdeeg pak je gewoon zoveel als nodig is. Bij het afbakken van bladerdeeg bestrijk je meestal met losgeklopt ei, voor een mooi kleurtje. Omdat ik niet zo heel veel börek had gemaakt, vond ik het zonde daar een heel ei voor los te moeten kloppen en dus heb ik het bladerdeeg met wat melk bestreken. Dat werkt net zo goed, en het voorkomt onnodig ei weggooien.
Turks recept
Rulo börek (makkelijke opgerolde börek van bladerdeeg)
Benodigdheden
diepvries bladerdeeg (zoveel als gewenst: uit 1 plakje haal je 2 stuks börek)
gewenste vulling: ik gebruikte Turkse witte kaas met peterselie
een scheutje melk
sesam- en/of nigellazaad
Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snij ze (ik ga uit van vierkante plakjes bladerdeeg) één keer doormidden. Leg op de onderzijde van het bladerdeeg een beetje vulling en rol het deeg naar boven op.
Leg de böreks op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk ze met wat melk en strooi er desgewenst nigella- of sesamzaad op. Bak ze in de oven op 180 graden tot ze goudbruin zijn, in ongeveer 20 minuten.
Bewaren
Rulo börek (makkelijke opgerolde börek van bladerdeeg) kun je een dagje (buiten de koelkast) bewaren. Even opwarmen in de oven en ze smaken weer als versgebakken.
Nou, eenvoudiger kan niet, dat moet zelfs ik kunnen. Morgen ga ik het proberen, hapjes voor bij de soep. Groet Hanny.
BeantwoordenVerwijderenDeze zijn inderdaad echt heel simpel maar wel heel lekker! Hopelijk vallen ze bij jullie ook in de smaak.
VerwijderenIk ontdek net je superleuke blog...hier ga ik zeker een heleboel informatie vinden!
BeantwoordenVerwijderenGoed om te horen! :)
Verwijderen