donderdag 29 augustus 2013

Pizza-omelet (koolhydraatarm)

Omdat ik een beetje let op mijn koolhydraatinname, vervang ik soms de standaard boterham bij de lunch door iets anders, een salade of iets met ei. Vanmiddag had ik 1. veel trek en 2. geen zin in een standaard gebakken of gekookt ei. Ik las onlangs op een andere blog iets over een egg-wrap (wrap gemaakt van een dun gebakken geklutst eitje) en via onnavolgbare hersenkronkels kwam ik daardoor op het idee om een pizza omelet, oftewel een omelet vermomd als pizza :-) te maken. En voor de verandering pakte dit experiment eens goed uit! Het was echt ontzettend lekker (en ik zit ontzettend vol, kan weer even vooruit!).


Dit is typisch een ideaal gerecht voor restjesverwerking. Je kan variëren met de kaas, met de vleeswaren, met de groenten die je erop doet...Zelfs Wildebras die normaal voor tomaat haar mond niet eens open doet schoof dit zo naar binnen. Het enige waar je even op moet letten is de grootte van de koekenpan in verhouding tot het aantal eieren: ik gebruik meestal een kleiner pannetje voor een omelet, maar omdat dit omelet dun moest blijven heb ik deze keer een wat grotere pan gepakt. Reken ongeveer twee eieren per persoon. 


Recept
Pizza-omelet (koolhydraatarm)

Benodigdheden (voor twee personen)
4 eieren
wat versgeraspte jonge kaas
paar plakjes kalkoensalami
wat champignons
paar cherrytomaatjes
een bosuitje

Bereiding
Kluts de eieren met een vork tot het eigeel en eiwit goed gemengd zijn. Laat wat olie of boter in een koekenpan smelten en giet de eieren erbij. Bak ze op een middelmatig vuur tot de bovenkant gestold is. Snij ondertussen de groenten in kleine stukjes. Draai het omelet dan om en strooi de geraspte kaas erover zodat deze ook smelt. Leg de plakjes salami er bovenop. 


Laat het omelet nu op een bord glijden en bak in dezelfde pan de champignons. Als ze kleuren, voeg dan de tomaatjes en het bosuitje toe en laat het even opwarmen. Verdelen over de omelet, klaar!


Bewaren
Een omelet kun je prima een dagje bewaren maar ik kan me voorstellen dat het met al die groenten erop niet zo heel lekker blijft. Gewoon opeten dus!

4 opmerkingen:

  1. Oeh lekker, goed idee! Liefs Anna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eet smakelijk ;-). Ik ga morgen de kaas/ui broodjes die jij noemde proberen dus als ze lukken zie je ze nog wel verschijnen :D

      Verwijderen
  2. Lijkt mij lekker, dit probeer ik ook. Dankje voor de tip.
    Gr Albert

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!