vrijdag 16 augustus 2013

Quiche (hartige taart) met brie, gerookte zalm en prei

Hartige taart vind ik echt een van de lekkerste gerechten die je in de oven maakt. Het is ook ideaal om allerlei restjes op te maken en zolang je er maar genoeg kaas bovenop doet smaakt het al snel lekker! Het enige waar je op moet letten is dat de taart niet te nat wordt: laat groenten goed uitlekken en strooi wat paneermeel op het deeg, dat scheelt ook. Eventueel kan je de vorm ook nog blind voorbakken.


Zelf deeg maken is natuurlijk het allerlekkerst, maar omdat ik in tijdnood kwam gebruikte ik voor dit recept deeg voor hartige taart van Koopmans (in de diepvries). Wat mij betreft een goed alternatief. Deze taart is echt ontzettend lekker en door de roomkaas in plaats van slagroom minder zwaar dan een gangbare quiche. Naast dat hij warm als avondeten heerlijk is, is het ook leuk de taart in blokjes te snijden en koud als hartig hapje te serveren. Op mijn verjaardag was de schaal heel snel leeg!


Recept
Quiche met brie, gerookte zalm en prei

Benodigdheden (voor één quiche)
½ pakje deeg voor hartige taart (5 plakjes) of een portie zelfgemaakt deeg
2 stelen prei
200 gram gerookte zalm
1 punt (200 gram) brie
1 bakje (200 gram) roomkaas
2 eieren
peper (geen zout omdat de zalm en kaas al zout genoeg zijn)

Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden. De prei in ringen snijden, goed wassen en zachtjes aanfruiten. Quichevorm (heb je die niet, gebruik dan een springvorm) invetten en met het ontdooide deeg bekleden. Met een vork een paar gaatjes in de bodem prikken en met paneermeel bestrooien. Zalm in reepjes snijden en de brie in dunne plakken. Roomkaas met eieren goed los roeren (tot de klontjes grotendeels verdwenen zijn), wat peper toevoegen.

Zalmsnippers door de prei roeren en het preimengsel over de bodem van de quiche verdelen. Giet 2/3 van het roomkaasmengsel over de vulling. Daaroverheen de brie in plakken leggen en verdeel het laatste roomkaasmengsel hier overheen. Eventueel overhangend deeg naar binnen vouwen. Op 180 graden in ongeveer drie kwartier tot een uur gaar bakken.

Bewaren
Restjes van deze taart kun je prima twee dagen bewaren in de koelkast. Als je de taart warm wil eten, warm hem dan even 10 minuten op in de oven op 180 graden (niet in de magnetron, dan wordt hij slap). Ook kun je de taart prima invriezen: goed verpakken in plastic. Heb je hem weer nodig? Niet laten ontdooien maar meteen vanuit de diepvries een kwartiertje in de oven op 180 graden.

7 opmerkingen:

  1. Hallo Eslem, ziet er heerlijk uit en ga ik zeker maken. Maar wat zit er op de plakjes brie? Het lijkt op paprikapoeder of tomatenpuree, maar dat staat niet bij de ingrediënten;) Complimenten voor je site!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je complimenten! Op de plakjes brie zit niets: dat is het beetje roomkaasmengsel wat eroverheen gegoten is en gebakken is in de oven ;). Succes!

      Verwijderen
  2. goed recept voor een hartige taart deeg; blijft gegarandeerd heel mooi!
    net een taart (vooral uit de bakvorm)
    300 gr bloem/150 gram melk (lauw) en 75 gram roomboter(makkelijks is in de melk opwarmen/smelten.. mengen, kan zelfs met de hand.
    iets zout toevoegen, en of kruidenbijv italiaans..
    Deeg in vorm uitdrukken; vulling wat je maar wilt erin; 200 graden 40 minuten... En jammie wat mooi!!
    Eet lekker..
    Gerlinda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er lekker uit!
    Hie groot is de vorm die je gebruikt hebt?

    Groetjes
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. The chief capabilities associated with a home seem to be to help you keep, prepare yourself and additionally make meals diet and additionally to try and do corresponding projects just like dishwashing.old shower valve identification

    BeantwoordenVerwijderen
  5. This is a really cool post. I love this kitchen. It is completely the style that would fit me.old shower valve identification

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!