zaterdag 18 januari 2014

Amerikaanse coleslaw

Witte kool is een groente die wij niet vaak in huis hebben. We lusten het eigenlijk alleen rauw en voordat je zo'n hele kool dan op hebt ben je een boel salades verder. Maar laatst lag er toch eentje zielig bruinig te worden op het aanrecht en bedacht ik me dat ik er wel coleslaw, Amerikaanse koolsalade, mee kon maken. Heerlijk bij een barbecue, maar ook zo in de winter prima te eten als bijgerecht. En ja, op deze manier is witte kool lekker, wat zeg ik, niet te weerstaan!


Dit recept voor echte Amerikaanse coleslaw vond ik op de blog van Levine. Ik heb een paar dingen aangepast. Wij hebben nooit karnemelk in huis, dus om nu een hele liter te kopen voor alleen deze salade leek me niet nodig. Ik heb het opgelost door wat meer melk toe te voegen en aan te vullen met yoghurt. Verder heb je weinig ingrediënten nodig en is het recept snel klaar en goed van tevoren te maken, erg praktisch dus. De mensen met wie ik aan tafel zat vonden het 'als echte coleslaw' smaken, dus wat dat betreft was het geslaagd!Recept
Amerikaanse coleslaw

Benodigdheden
500 gram witte kool (ongeveer een kwart van een hele kool)
1 grote wortel
1 halve ui
80 gram melk
50 gram yoghurt
120 gram mayonaise
30 gram suiker
3 eetlepels azijn
zout, peper


Bereiding
Snij de witte kool, wortel en ui in dunne reepjes. Meng alles met de melk, yoghurt, mayonaise, suiker, azijn, zout en peper. Proef de coleslaw: ik heb er zelf nog wat extra azijn aan toegevoegd maar je kan natuurlijk ook nog extra suiker toevoegen. Laat de salade een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken goed intrekken.


Bewaren
Deze Amerikaanse coleslaw kun je prima twee dagen afgedekt in de koelkast bewaren.


2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!