woensdag 22 januari 2014

Sosisli kaşarlı omlet (omelet met paprika, kaas, knakworstjes en peterselie)

Alhoewel Krullenbol en Wildebras geen moeilijke eters zijn, werken ze ook weer geen kilo's groenten per dag naar binnen. Alles wat op hun bord groen (of rood, geel, oranje...) gekleurd is wordt met een gezonde argwaan bekeken en als het even kan opzij geschoven. Een omelet daarentegen gaat er altijd zonder enig protest in, ongeacht wat erin zit. Ideaal dus om van wat restjes rauwkost in de koelkast af te komen én om hun vitamines een beetje aan te vullen!


Deze sosisli kaşarlı omlet (omelet met knakworstjes, kaas, paprika en peterselie) is een populair ontbijt- of lunchgerecht in Turkije. Zoals met alle soorten omelet kun je hier toevoegen of weglaten al naar gelang wat je lekker vindt. Zelf vind ik de knakworstjes en kaas het hoofdonderdeel van deze omelet, voor de rest kijk ik gewoon wat er nog in huis is. Deze combinatie met puntpaprika was erg lekker: champignons zouden het ook goed hebben gedaan. Ook de platte peterselie zou ik niet weglaten, die geeft echt een lekker frisse 'groene' smaak aan het geheel. Een lekkere lunch of makkelijk lichte avondmaaltijd!


Recept
Sosisli kaşarlı omlet (omelet met knakworstjes, kaas, paprika en peterselie)

Benodigdheden (voor twee personen)
4 eieren
2 grote (of 4 kleine) runderknakworstjes
1 handvol (40 gram) versgeraspte kaas
1/4 rode (punt)paprika
1 handvol platte peterselie
1 scheutje melk
zout, peper


Bereiding
Snij de knakworstjes in plakjes, de paprika in blokjes en de peterselie fijn. Klop de eieren los met een scheutje melk, zout en peper en meng er de knakworstjes, paprika en peterselie door. Verhit wat boter of margarine in een kleine koekenpan. 


Giet het eimengsel in de pan zodra de boter gesmolten is, roer even snel door zodat alle vulling goed verdeeld is. Laat de omelet vervolgens op middelhoog vuur garen tot de bovenkant bijna gestold is. Strooi er dan de geraspte kaas over en laat de omelet op laag vuur compleet gaar worden (als de bovenkant gestold is/niet meer 'beweegt').


Bewaren
Deze omelet kun je een dag in de koelkast bewaren en smaakt ook koud erg lekker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!