Je kunt met dit recept natuurlijk alle kanten op, het is een echt basisrecept. De tomatenpuree maakt het echt Turks, maar voeg eens knoflook toe als je de ui aanbakt, gebruik andere kruiden of strooi er als het klaar is wat verkruimelde Turkse witte kaas over...Deze Turkse gebakken aardappels zijn (alweer...) een gerecht wat prima voor te bereiden is: je kunt de aardappels van tevoren koken en snijden en dan heb je tegen etenstijd nog maar tien minuutjes nodig om ze even te bakken.
Recept
Patates kavurması (Turkse gekruide gebakken aardappeltjes)
Benodigdheden (voor drie personen)
6 middelgrote (kruimige) aardappels (ik had kleine aardappels dus gebruikte er wat meer)
1 flinke ui
1 handvol platte peterselie
½ eetlepel tomatenpuree
(zonnebloem)olie
zout, peper, pul biber
Bereiding
Schil de aardappel en kook ze gaar. Snij ondertussen de ui en de peterselie fijn. Laat de gare aardappels een beetje afkoelen en snij ze in blokjes. Giet een ruime scheut olie in een koekenpan en bak hierin eerst de ui even aan.
Bewaren
Patates kavurması (Turkse gekruide gebakken aardappeltjes) kun je prima een dag in de koelkast bewaren. Koud of even opnieuw opgebakken zijn ze nog steeds erg lekker.
Tomatenpuree erbij, nog nooit gezien eigenlijk, maar smaakt het niet te zoet dan?
BeantwoordenVerwijderenNee hoor, ten eerste is tomatenpuree niet zoet, eerder zuur. Doordat je het even meebakt ontzuur je het en krijg je net een extra smaakje aan je aardappels, het overheerst absoluut niet maar geeft net een beetje meer.
VerwijderenDan ga ik het een keer proberen! Ik heb iets dergelijks wel eens bij een grieks restaurant gegeten en dat was zoet, zo vind ik ook de tomatenrijst altijd te zoet.
VerwijderenLeuk! Die tomatenrijst ken ik wel inderdaad, maar dat is echt een totaal andere smaak.
VerwijderenHoi Eslem, (allereerst, dank je voor dit recept!) ik heb dit gerecht al meerdere keren gemaakt maar ik zoek iets om erbij te maken (zodat het niet een overheersende maaltijd wordt). Weet jij wat hier meestal bij wordt geserveerd? Dank je xxx
BeantwoordenVerwijderenJe kunt hier van alles naast maken. Ik vind kofte en salade er altijd goed bij passen.
VerwijderenDank je :)
VerwijderenZelf zou ik er yoghurt met gegrilde aubergine en een teentje knoflook bij doen als verfrissende smmak. Ik maak dan eerst de aubergine op het herstel zwart door het aan te laten branden( gewoon op de gespot leggen) dan het zwarte eraf pellen en de aubergine prakken turkse yoghurt erbij doen en een teentje knoflook geperst dan n nog een heel klein beetje olijfolie en je hebt een heerlijk bij gerecht
BeantwoordenVerwijderen