woensdag 23 april 2014

Review en winactie: retroblauwe Mepal beslagkom met anti-spat deksel

Wauw, Mijn mixed kitchen bestaat alweer ruim een half jaar! Gek, het lijkt al veel langer: recepten opzoeken, uitproberen, foto's maken, teksten schrijven....I love it (of: bunu seviyorum)! Ik heb dit afgelopen half jaar zoveel leuke, lieve, grappige, enthousiaste (en af en toe vreemde, haha) reacties op mijn recepten gehad en dat is echt waar ik het in eerste instantie allemaal voor doe: goede Turkse recepten en andere lekkere gerechten op een duidelijke manier delen met de rest van de (Nederlandstalige) wereld! Dus blijf reageren en blijf vooral ook comments posten want stiekem is dat voor een blogger het leukste wat er is.

Review beslagkom en spatdeksel
De winactie is afgelopen, je kan niet meer meedoen!

En om dit kleine jubileum goed te vieren heb ik vandaag een hele leuke actie voor al mijn volgers. Van Rosti Mepal (bekend van de broodtrommels, maar ze hebben nog veel meer kwam ik achter, zoals servies) mag ik aan jullie een beslagkom Margrethe (inhoud 3 liter) in de prachtige kleur retroblauw weggeven, met een bijpassende spatdeksel! En...natuurlijk heb ik het eerst even voor jullie uitgetest. Wat een ideale set is dit, duidelijk over nagedacht, heel praktisch in gebruik en het ziet er ook nog eens super uit.

De beslagkom (te koop voor € 11,99) is gemaakt van melanine en is zwaarder en dikker dan de gemiddelde beslagkom. Dat voelt lekker stevig aan en zorgt er ook voor dat de kom goed op zijn plek blijft staan, ook met een mixer erin! Handig! Dankzij de rubberen anti-slip rand aan de onderkant hobbelt de kom niet het hele aanrecht over, duidelijk over nagedacht. Met de inhoud van 3 liter kan er een heleboel in en ik kan eigenlijk geen minpunten bedenken over deze beslagkom, hij is gewoon erg handig! Deze beslagkom bestaat al 60 jaar en is daarom dit jaar verkrijgbaar in een aantal retro-kleuren waaronder deze mooie blauwe variant.

De beslagkom kun je afsluiten met de bijpassende spatdeksel (€ 5,99). Heel handig: wie heeft er niet regelmatig de hele achterwand van de keuken onder de beslagspetters zitten? Ik in ieder geval wel...Deze deksel heeft een uitsparing waar de mixer inpast maar sluit de rest van de kom af: geen of nauwelijks spetters, hoera! Klein nadeel is dat het wat lastiger is in alle 'hoeken' van de beslagkom te komen met de mixer, maar met een beetje gedraai lukt het wel. Ben je klaar met mixen dan sluit je de beslagkom eenvoudig helemaal af met de witte afsluiter en kun je hem zo in de koelkast wegzetten. Helaas sluit de deksel de kom niet luchtdicht af (hij 'klikt' niet), dat vind ik wel een nadeel. Maar dat neemt niet weg dat deze spatdeksel heel handig is én uniek: ik geloof niet dat ik eerder zoiets heb gezien.

Hoe doe je mee?
De winactie is afgelopen, je kan niet meer meedoen!
En hoera, ik mag dus eenzelfde set weggeven aan één van jullie! Wat moet je doen om mee te dingen naar deze retroblauwe beslagkom en spatdeksel van Mepal?

- laat aan het einde van deze blogpost een berichtje achter en vertel daarin wat je leuk vindt aan Mijn mixed kitchen én juist ook wat je nog mist/wat je niet goed vindt/wat je graag zou zien. Ik hoor het graag en ga er waar mogelijk mee aan de slag!
- like Mijn mixed kitchen op Facebook en/of volg Mijn mixed kitchen via Bloglovin'.

De inschrijving voor deze winactie sluit op donderdag om 23.59 uur, ik zal vrijdag de winnaar at random (familie en vrienden mogen gewoon meedoen :D) kiezen en zo snel mogelijk hier bekend maken. Let op! Ik kan de e-mailadressen die je hieronder invult niet inzien dus hou Mijn mixed kitchen aankomende vrijdag zelf in de gaten om te kijken of jij gewonnen hebt, want ik kan niet op een andere manier contact met je opnemen. Mocht ik binnen een paar dagen geen reactie krijgen van de winnaar, dan gaat de prijs door naar een andere deelnemer. Als je buiten Nederland of België woont kun je helaas niet meedoen.

Dit is een gesponsord bericht. De inhoud en teksten zijn echter geheel van mijn eigen hand en naar mijn eigen mening.

26 opmerkingen:

  1. Beste Eslem, Je hebt super recepten staan op je blog en het mooie is dat je naast je turkse recepten ook heel veel andere recepten opneemt wat het ook zo mooi en bijzonder maakt.. Alles staat duidelijk uitgelegd en alle omschrijving vind ik persoonlijk altijd super duidelijk... Een tip misschien voor in de toekomst is om bij sommige omschrijvingen er ook een korte flimpje van te maken over hoe bepaalde dingen worden gedaan.. Hierbij kan het ook makkelijk gedeeld worden en kun je bij wijze van door middel van je flimpje echt alles stap voor stap doen en eventueel even pauzeren. Ook voor de mensen die er misschien niet direct een beeld bij hebben ( bij bepaalde technieken) krijgen er zo een duidelijk beeld van. Hopelijk kun je hier wat mee!
    Verder ziet het er gewoon top uit en blijf zeker posten want door jou zet ik heel veel lekkers op tafel voor mijn gasten! Ow ja nog iets deze beslagkom ziet er natuurlijk helemaal top uit en iedereen moet er gewoon een van hebben.. zodat je ook altijd de neiging hebt om iets lekkers te maken :).. Ik wil deze dus heel graag winnen!! Heel veel succes met alles en ga vooral zo door!! Liefs Gonul Gundogdu

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Gonul, dank je wel voor je leuke berichtje! Filmpjes maken is zeker iets om in mijn achterhoofd te houden. Ik help je hopen dat je wint! ;) . Groetjes Eslem

      Verwijderen
  2. Lieve Eslem,
    Jou recepten zijn echt het toppunt van! Alleen de foto's al doen me watertanden!
    Hoop dat er heel snel een uitgever jou site ontdekt en alles in boekvorm gaat uitgeven want daar is je site uitermate geschikt voor zijn.
    (ze mogen het boek dan gelijk wel in dubbele uitgave op de markt brengen want hij zal in een mum van tijd uitverkocht zijn!
    Liefs, Anny Mutfak

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anny, ahhh wat een lief berichtje dank je wel! Haha volgens mij doen kookboeken het tegenwoordig niet meer zo goed, helaas, het lijkt me ontzettend gaaf er eentje uit te mogen brengen. Wie weet! Groetjes Eslem

      Verwijderen
  3. Hallo Eslem,

    Jouw blog kwam voor mij op het juiste moment, namelijk het moment dat ik Turks ging leren koken. Aan de hand van jouw recepten heb ik al vele heerlijke gerechten gemaakt en gaat het Turks koken mij ook steeds beter af (Met de nodige complimentjes, wat wilt een vrouw nog meer?)

    Of het nu zoet, hartig of een heel gerecht is, ik wil het allemaal proberen. Toevallig heb ik gisteren je mini appeltaartjes nog gemaakt. Ook deze zijn weer overheerlijk en zeer zeker voor herhaling vatbaar (misschien kan ik ze dan wel maken met deze super beslagkom!)

    Ik zou willen zeggen, ga vooral zo door! Ik kijk uit naar je recepten en je helpt me echt op weg lekker, maar makkelijk te koken. Ik weet dat jij ook van börek houdt, dus mocht je nog börek recepten of trucjes hebben dan ben ik van de partij!

    Veel succes verder!

    Liefs Manon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Manon, wat een leuk berichtje, dank je wel! Inderdaad, vrouwen houden van complimentjes ;). Ik heb nog een aantal börek-recepten in de planning staan dus hou me gewoon in de gaten de komende tijd. Groetjes Eslem

      Verwijderen
  4. Hoi Eslem,

    I love your blog! :) :)

    Ik heb al zoveel heerlijke recepten van je overgenomen. Zoals ik je al eerder had verteld valt de pide goed in de smaak ;)
    Elke week kijk ik een aantal keer op je blog om ideeën op te doen voor het avondeten of gewoon voor iets lekkers tussendoor.

    En ik weet niet of het probleem aan mijn telefoon ligt of aan de website, maar als ik via mijn telefoon of tablet op je blog wil komen, krijg ik eerst een zwart scherm en moet ik een aantal minuten wachten voordat het zwarte scherm weg, vervolgens blijft het beeld "vaag" en kan ik niet echt verder. Na een aantal minuten is het beeld goed en kan ik je overheerlijke recepten weer zien :)
    Mocht het probleem niet aan mijn telefoon/tablet liggen, dan is dit het enige puntje waar misschien naar gekeken kan worden.

    En tot slot wens ik je heel veel succes en plezier met je blog.

    Liefs Kelebek

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi vlinder ;) superleuk om nogmaals te horen. Wat gek van dat zwarte scherm, ik heb het nog nooit eerder gehoord of meegemaakt! Welke browser/systeem gebruik je? Ik heb er zelf met Chrome (en Android op mijn telefoon) geen last van maar het klinkt niet handig idd. Ik kan er waarschijnlijk ook weinig aan doen helaas omdat ik mijn blog niet zelf host maar het een blogspot blog is. Maar ik houd het in de gaten. Groetjes Eslem

      Verwijderen
  5. Hallo Eslem,
    Ik volg sinds kort je blog en geniet van al je lekkere recepten.
    Ik val gelijk met mijn neus in de boter.
    Ik ben al een tijd opzoek naar een kom met deksel.
    Als vriendlief helpt met mixen zit alles overal behalve in de kom.
    Met een handdoek erover help niet veel. Behulpzaam en lief, maar een knoeipot.
    Vandaar kom ik graag in aanmerking voor de kom met deksel.
    Met de vriendelijke groeten van AJ

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi AJ, ik help je hopen dat je wint! Handiger dan een handdoek ;) groetjes Eslem

      Verwijderen
  6. Wauw een winactie, nice!
    Al sinds je eerste artikel volg ik je blog, het is zo leuk en duidelijk geschreven, hierdoor heb je echt het idee dat alle recepten zelf goed maakbaar zijn. En van diegene die ik zelf getest heb, klopt dat ook! Zelf heb ik al eens om wat tips gevraagd voor recepten, en prompt stond een paar dagen later een heel artikel met het gevraagde recept online. Ik ken geen ander blog die dat ook doet, en daarom ben je mijn favoriet in blogland!

    Tja en dan nog een verbetertip... Best lastig! Het enige wat ik zou kunnen bedenken misschien om eens een hele gezonde lekkere snack te maken? :p

    groetjes Marinke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marinke, dank je wel ;) . Gezonde snack is een goed idee, ik heb al een recept, moet het alleen nog op de foto zetten, als je me blijft volgen (maar dat doe je wel haha) dan komt ie vanzelf een keertje langs straks. Groetjes Eslem

      Verwijderen
  7. Iets dergelijks heb ik van Tupperware al, laat het graag een ander.

    Je site is erg leuk en duidelijk, ik kom hier graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Eslem,
    Nou dat is heel makkelijk. Wat ik leuk vind. Dat ik nu weer nieuwe dingen heb gekocht bij de Turkse winkel die ik anders echt had laten staan. Ik ben voor het blik peynir gegaan en voor een zakje dinges, dat poeder dat je laatst in gebak had gebruikt. Met een 'm'. Nou ja, en verder ligt je blog me super. Volgens mij is het een van de weinige die ik echt altijd lees op bloglovin'. Go go go zeg ik dus!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Sophie, ahh wat lief van je dank je wel! Mahlep was het trouwens ;). Ik vind het een hele eer dat je mijn blogs altijd leest, haha! Groetjes Eslem

      Verwijderen
  9. Hoi Eslem,

    Wat kan je vergeteren aan je blog??? Ik zou het niet weten..... Ik volg je nu een al een paar maanden en onze maaltijden worden steeds gevarieerder. Het leuke is dat mijn turkse collega af en toe met grote ogen staat te kijken als ik vertel wat ik de avond ervoor gekookt heb. Ook mijn bezoekjes aan de turkse winkel steeds frequenter. Mijn keukenkastje vult zich met steeds meer turkse ingrediënten. Maar daar is ook nog wel plaats voor zo'n mooie beslagkom! Ik wacht af....
    Groeten, Netje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Netje, haha, wat geweldig om te horen dat je je Turkse collega nog kan verbazen! Super om te lezen. Groetjes Eslem

      Verwijderen
  10. Hallo Eslem,
    Zoals ik je al eerder heb laten weten, heb ik al een aantal heerlijke recepten van je site gehaald.
    Je omschrijft het in duidelijke stappen en met foto's zodat alles goed te volgen is!
    Wat ik graag nog zou zien op je site, is een recept voor Turks Fruit, vooral de varianten met nootjes enz. wij zijn er gek op! Ook is het misschien handig om iets meer 'Tags' te maken die aan de recepten hangen, dat maakt het zoeken naar een recept, bv cake of gerechten met kaas etc. wat makkelijker.
    Maar bovenal; ik, en daarmee ook mijn man ; ) genieten enorm van je site, dus: ga vooral zo door!
    Groeten van Nita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nita, dank je wel voor je leuke berichtje! Goede tips. Inderdaad een recept voor Turks fruit (lokum) is al vaker naar gevraagd, ik moet me daar nog eens verder in verdiepen, het is niet iets wat mensen veel thuis maken maar het kan natuurlijk wel. Ik zal ook nog eens naar mijn tags kijken. Dank je wel! Groetjes Eslem

      Verwijderen
  11. Wat een leuke reacties heb je al binnen! Ook ik kijk wekelijks op je blog. ik heb al veel recepten gemaakt. Ook ben ik nu meer een fan geworden van het lezen van verschillende blogs.
    Ik vind je recepten erg fijn om te lezen. Je schrijft fijn waardoor het duidelijk is.
    Je recepten zijn ook makkelijk terug te vinden. Je maakt het vaak persoonlijk door iets te schrijven over je thuissituatie dat maakt het leuker om te lezen.
    Een verbeterpuntje? Poeh misschien een print knopje om je recept in word eenvoudig te printen?
    Verder vooral zo doorgaan.
    Succes met je blog.
    Groetjes Mujo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mujo, superleuk om te lezen, dank je wel! Een print-knopje heb ik nooit over nagedacht maar ik zal me er eens in verdiepen! Groetjes Eslem

      Verwijderen
  12. Heb net je blog ontdekt en zie dat ik vandaag net op tijd ben om mee te doen aan de wedstrijd! Leuk! Ik ben vooral fan van je Turkse recepten. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Eslem,
    Gefeliciteerd met het behaalde succes tot nu toe, leuk, ga zo door! Ik ben vooral blij met je Turkse recepten en de info over Turkse producten. De Turkse supermarkt weet ik steeds vaker te vinden. Ik vind de opbouw van de recepten (die elke keer hetzelfde is, inclusief de foto's) een pluspunt. Voor mij is het prettig dat je bij de ingrediënten ook de exacte hoeveelheden noteert. Ik ben niet gewend om bijv iets af te meten met een waterglas. Dus ga vooral zo door:). En mocht je nog meer Turkse deegrecepten hebben, graag:). Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marijke, dank je wel voor je berichtje! Deegrecepten blijven zeker volgen. Groetjes Eslem

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!