dinsdag 14 januari 2014

Chocolade/pindakaas minitaartjes met een Oreo-bodem

Het is misschien niet bij iedereen even populair, maar ik vind de combinatie van chocola en pindakaas echt ontzettend lekker. Met name op Amerikaanse baking websites kan ik wat dat betreft echt mijn lol op, want die houden er net zoveel van als ik. En als we er dan ook nog Oreo's aan toevoegen...veeg mij maar op! Deze chocolade/pindakaas minitaartjes met een Oreo-bodem zijn dan ook dé perfecte smaakcombinatie. Zacht, crunchy, zoet, zout, alles zit erin. En door het kleine formaat ziet het er feestelijk uit en is het makkelijk te presenteren en (niet onbelangrijk) op te eten.


Het maken van deze minitaartjes is vrij eenvoudig en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Het zijn no-bake taartjes en je hebt dan ook geen oven nodig, een koelkast is voldoende! Het is even gepruts deze minitaartjes netjes uit de vorm te halen. Mij lukte het door voorzichtig met een mesje het randje los te 'draaien' en dan het puntje van je mes onder het bakpapier schuiven om ze zo uit de vorm te wippen. Een andere manier is door cupcakepapiertjes in de vormpjes te doen: dan til je ze er zo uit (maar ik wilde geen taartjes met cupcakerandje, haha).


Recept
Chocolade/pindakaas minitaartjes met een Oreo-bodem

Benodigdheden (voor 8 minitaartjes)

11 Oreo-koekjes (er zitten er 14 in een rol)
200 gram pindakaas met nootjes
100 gram pure chocola
80 gram poedersuiker
35 + 50 gram roomboter


Bereiding
Vet je muffinbakblik in met boter en bekleed 8 van de vormpjes met een bodempje op maat geknipt bakpapier. Verkruimel 10 van de Oreo's zo fijn mogelijk (liefst in een keukenmachine), want dan wordt de bodem mooier. Smelt 35 gram roomboter en vermeng de roomboter met de vermalen Oreo's. Verdeel dit mengsel over de vormpjes en duw het goed aan met de achterkant van een lepel. Zet je bakblik een half uurtje in de diepvries om op te laten stijven. 


Vermeng vervolgens de pindakaas met de poedersuiker tot alle suiker is opgenomen. Verdeel ook dit mengsel over de acht vormpjes. Strijk het glad met de bolle kant van een lepel die je even in het water houdt. Zo kun je straks de gesmolten chocola netter verdelen. Zet het bakblik een half uur in de koelkast om op te stijven. Smelt vervolgens in een pannetje de chocola met de boter (omdat er boter bij gaat hoeft dit niet au-bain marie). Zet de chocola even opzij om iets af te koelen en verkruimel het overgebleven Oreo-koekje grof met je handen. Verdeel de gesmolten chocola over de taartjes en strooi over alle taartjes wat van de Oreo-kruimels. Laat de minitaartjes nu een aantal uur, het liefst een hele nacht, opstijven in de koelkast.


Bewaren
Je kunt deze minitaartjes een paar dagen in de koelkast bewaren.


7 opmerkingen:

  1. Waarom weet ik hier niets van.... gemaakt zonder mij te laten proeven?!! Dat kan niet hoor, choco-pinda is mijn combi!! Hehe nu moet je ze nog een keertje maken als ik langskom :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ahum...sorry! Ze waren zomaar ineens op (oeps). Nou je roept maar, ik zal zorgen dat ze klaarstaan voor je haha ;)

      Verwijderen
  2. Kan je ze ook maken met pindakaas zonder nootjes?

    Gr elvira

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja natuurlijk! Het is net wat je zelf lekker vindt. Met nootjes geeft iets meer 'bite' maar zonder nootjes zal het net zo goed lukken.

      Verwijderen
  3. Nou hij staat op te stijven in de koelkast,ben erg benieuwd.Hoop dat ik ze er mooi uitkrijg!
    gr Elvira

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ben ze vandaag weer eens aan maken. Blijft een top recept.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!