vrijdag 28 maart 2014

Oreo cheesecake cupcakes

Deze creaties zijn niet de allermooiste cupcakes die ik ooit gemaakt heb, maar de smaak is echt onovertroffen. Dat kan ook niet anders: een combinatie van Oreo-koekjes, en cheesecake....moet wel goed uitpakken natuurlijk. En dat deed het ook! De zachte frisse smaak van de cheesecake gaat heel goed samen met de diepe chocoladesmaak van de Oreo's. Plus het knapperige van het koekje met het zachte van de cheesecake...Een geweldige combinatie in alle opzichten!


Het recept voor deze Oreo cheesecake cupcakes is absoluut niet moeilijk maar het is wel belangrijk dat de cupcakes na het bakken nog een aantal uur in de koelkast de tijd krijgen om op te stijven: warm of lauw zijn ze niet lekker, ze moeten echt goed koud zijn en hebben zeker minimaal een nachtje in de koelkast nodig. De crème fraîche kan vervangen worden door zure room of slagroom, dat maakt voor dit recept niet veel uit. Heb je geen muffinbakblik, dan zou je kunnen proberen om het recept te maken met siliconen cupcake vormpjes, maar ik ben bang dat het beslag te dun is waardoor de cupcakes niet mooi in vorm blijven. Gebruik als het enigszins kan dus gewoon een muffinbakvorm. Ik kocht de mijne voor een paar euro bij de Action en heb er al heel veel plezier van gehad dus het is zeker een aanrader.


Recept
Oreo cheesecake cupcakes

Benodigdheden (voor 10 cupcakes)

14 Oreo-koekjes (1 rol)
200 gram roomkaas
50 gram crème fraîche
40 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
snufje zout


Bereiding
Verdeel 10 cupcakevormpjes in je muffinbakblik en leg in elk vormpje een Oreo-koekje. Verkruimel de overige vier koekjes (bijvoorbeeld in een plastic zakje). Mix de roomkaas, crème fraîche, suiker, vanillesuiker, eieren en een snufje zout tot alles goed gemengd is en roer de koekkruimels erdoor. Giet het beslag (het is heel dun, dat klopt) in de vormpjes.


Zet de vorm in de oven en bak ze op 150 graden gaar. Bij mij duurde dit ongeveer 20 minuten, het kan iets langer zijn. Als de cheesecakejes niet meer 'wobbelen' zijn ze goed. Laat ze eerst een uurtje op het aanrecht afkoelen en zet ze daarna in de koelkast om een nachtje op te laten stijven.



Bewaren
Je kan deze Oreo cheesecake cupcakes prima een paar dagen in de koelkast bewaren.


2 opmerkingen:

  1. Hoi Eslem,

    Komen de koekjes boven 'drijven' dan zodra ze in de oven staan, want je legt de koekjes op de bodem toch?
    Ga ik zeker s proberen, maar heb 'helaas' alleen maar een springvorm.

    Liefs Noor

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt, ik had ook verwacht dat ze op de bodem zouden blijven maar ze kwamen naar boven drijven. Oh zo'n cupcakevorm is echt een aanrader en maar een paar euro bij de Action, je kan er zoveel mee! Maar in een springvorm zal het ook wel lukken.

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!