Recept
Şehriyeli tavuk çorbası (Turkse kippensoep met vermicelli)
Benodigdheden (voor drie personen)
2 kippenbouten
1 liter water
1 ui
2 laurierblaadjes
1 bouillonblokje kip
1 handje vermicelli
1 eetlepel (20 gram) roomboter
1 eetlepel bloem
platte peterselie
citroen
zwarte peper, pul biber
Bereiding
Spoel de kippenbout af onder stromend water en leg ze in een ruime pan. Schil de ui en snij in kwarten en leg bij de kip, evenals het bouillonblokje en de laurierblaadjes. Giet een liter (koud) water in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat dit ongeveer anderhalf uur heel zachtjes doorsudderen zónder deksel op de pan. Haal vervolgens de kippenbouten uit de pan en giet de bouillon door een zeef in een schone pan. Verwijder bot en vel van de kippenbouten en snij het vlees in kleine stukjes. Voeg de vermicelli en kip (ik gebruikte de helft van het vlees, beetje afhankelijk van hoe gevuld je je soep wil) toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook.
Schep eventueel schuim met een lepel van de soep af. Smelt in een ander pannetje de boter en roer er zodra het gesmolten is de bloem doorheen. Bak deze even twee minuutjes rustig mee (blijven roeren). Giet vervolgens een klein beetje bouillon bij de boter en giet daarna het botermengsel terug in de kippensoep. Laat nog even aan de kook komen, roer goed door en breng op smaak met peper, pul biber en peterselie. Turkse kippensoep serveer je traditioneel met een partje citroen ernaast, voor een 'zuurtje' (vreselijk woord!) in de soep.
Bewaren
Deze şehriyeli tavuk çorbası (Turkse kippensoep met vermicelli) kun je afgedekt in de koelkast twee dagen bewaren.
Wat een leuke vermicelli! Ziet er echt leuk uit in de soep!
BeantwoordenVerwijderenZelf laat ik de bouillon zeker 3 uur trekken (somg nog langer als er de tijd voor is)
Haha ja mijn meiden zijn gek op die vermicelli :). Inderdaad hoe langer de bouillon kan trekken hoe lekkerder het is!
VerwijderenBIFHHHH
BeantwoordenVerwijderenWA IS DIT BOK
BeantwoordenVerwijderenCOUSCOUS BETER
BeantwoordenVerwijderen