zondag 2 februari 2014

Yumurta salatası (Turkse eiersalade met groene kruiden)

Hier in huis zijn Krullenbol en Wildebras gek op eieren, met name hardgekookt. Grappig, want ik lustte als kind juist absoluut geen gekookte eieren. Ze zullen het wel van hun baba (papa) hebben, want ook kan, zoals het een echte Turk betaamt, wel elke dag ei eten. Deze yumurta salatası (Turkse eiersalade met groene kruiden) is een leuke manier om gekookte eieren op tafel te zetten, tijdens de lunch of als bijgerecht bij het avondeten.


Het maken van deze Turkse eiersalade kost nauwelijks tijd: tijdens het koken van de eieren kun je de andere ingrediënten snijden en dan is het alleen nog een kwestie van op smaak brengen en klaar. Een simpel lunchgerecht of bijgerecht maar daarom zeker niet minder lekker!


Recept
Yumurta salatası (Turkse eiersalade met groene kruiden)

Benodigdheden (voor drie personen)

5 eieren
2 bosuitjes
1 handvol platte peterselie
olijfolie
zout, peper, pul biber


Bereiding
Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze afkoelen. Pel de eieren en snij de eieren, bosuitjes en peterselie fijn. Meng alles met een scheutje olijfolie en zout, peper en pul biber naar smaak.


Bewaren
Als je deze salade afgedekt in de koelkast zet, is het geen probleem hem een dagje te bewaren.


2 opmerkingen:

  1. Deze ga ik vanavond maken om morgen als lunch mee te nemen naar werk! Ziet er heerlijk uit!

    Groetjes

    Veronique.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!