Deze havuçlu turp salatası (salade van meiknol en wortel) kun je, in tegenstelling tot veel andere salades, heel goed voorbereiden doordat deze groenten niet zo snel verleppen. Maak de salade in dat geval nog niet aan, maar meng er alleen wat citroensap (tegen het verkleuren) doorheen. Net voordat je de salade op tafel zet maak je hem dan aan met olijfolie, zout en eventueel nog extra citroensap.
Recept
Havuçlu turp salatası (salade van meiknol en wortel)
Benodigdheden
2 (middel)grote meiknollen
4 wortels
1 handvol platte peterselie
1 halve citroen
olijfolie
zout
Bereiding
Schil de wortels en meiknollen (dit gaat eenvoudig met een dunschiller) en snij de peterselie fijn. Rasp de wortels en de meiknollen op een (grove) rasp en meng alles in een kom.
Maak de salade aan met olijfolie, citroensap en zout naar smaak. Past perfect bij gerechten met vlees of vis!
Bewaren
Omdat er geen bladsla in deze havuçlu turp salatası (salade van meiknol en wortel) zit, kun je hem ongeveer een dag in de koelkast bewaren.
Ik heb ze al zo vaak zien liggen maar daar blijven ze dan ook altijd. Volgende keer neem ik ze mee, ik ben benieuwd.
BeantwoordenVerwijderenDoen, is echt de moeite waard! :)
VerwijderenDit ziet er een lekker gezond slaatje uit, lekker bij een stukje vlees.
BeantwoordenVerwijderenJa klopt, daar combineert het heel goed mee!
VerwijderenHeel lekker dit. Ik vond turp nooit lekker als het in plakjes gegeten wordt, veel te scherp. Maar met de wortel erbij vind ik het zalig. Heb het al een paar keer gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenMaar een vraagje...eten jouw kids dit ook? Bij Mini hoef ik daar echt niet mee aan te komen (helaas)
Groetjes, Pippi
Leuk om te horen Pippi! En ja mijn meiden eten dit wel, de oudste omdat het 'moet' (een paar hapjes), de jongste omdat ze het echt lekker vindt, die eet ook graag gewoon plakjes turp die baba haar toeschuift, haha! Volgens mij is de turp die hier in NL wordt verkocht wel iets minder scherp dan bij jullie, in Turkije lijkt het meer op de smaak van radijs en zo scherp zijn ze hier meestal niet.
VerwijderenAls kind aten wij meiknolletjes zo van het land, liefst eerst met je tanden de schil er af schrapen om het minder bitter te maken. Later aten we het niet omdat het veevoer was. Nu gaan we weer terug naar onze jeugd door de Turkse keuken.
BeantwoordenVerwijderengrappig!
Wat grappig om te lezen!
Verwijderen