Het geheim van deze kipnuggets uit de oven is dat je ze niet paneert met paneermeel, maar met (enigszins gecrushte) cornflakes. Dit zorgt ervoor dat ze zonder frituren toch lekker knapperig worden. Bovendien marineer je de kip eerst in melk met kruiden, waardoor de kip superzacht wordt én een lekker smaakje krijgt. Bijkomend voordeel is dat je niet met ei hoeft te gaan kliederen om ze te paneren: door de melk blijven de cornflakes prima 'plakken' aan de kip en ben je snel klaar met paneren. Ik serveerde deze knapperige kipnuggets uit de oven met cacik en chilisaus ernaast: een perfecte combinatie!
Recept
Knapperige zelfgemaakte kipnuggets uit de oven
Benodigdheden (voor 1 bakplaat kipnuggets)
2 kipfilets
1 kom cornflakes
melk
zout, peper, kerriepoeder, knoflook (vers of poeder)
Bereiding
Snij de kipfilet in stukjes (niet al te klein). Giet er melk overheen zodat ze net onder staan en voeg zout, peper, kerrie en knoflook toe. Roer even goed door en zet dan afgedekt een paar uur weg in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Crush de cornflakes enigszins zodat het wat kleinere stukjes (maar geen poeder) worden. Wentel de stukjes kipfilet stuk voor stuk om in de cornflakes en leg ze daarna op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en bak de kipnuggets in ongeveer 20 minuten op 180 graden gaar en knapperig.
Bewaren
Als deze knapperige zelfgemaakte kipnuggets uit de oven afgekoeld zijn worden ze slap: gewoon lekker opeten als ze nog warm zijn dus!
Daisy van Lekker Happen maakt dit gerecht voor de foodblogswap van februari 2014: http://lekkerhappen.wordpress.com/2014/02/25/foodblogswap-knapperige-kipnuggets/
BeantwoordenVerwijderen