woensdag 28 mei 2014

Makarna salatası (Turkse pastasalade met tonijn en groenten)

Alhoewel pastasalade van oorsprong natuurlijk geen Turks gerecht is, is het de laatste jaren zeker onder de jongere generaties wel een heel populair recept geworden. Zeker bij verjaardagen of andere gelegenheden met hapjes op tafel (in Turkije wordt hiervoor bijna elke gelegenheid aangegrepen ;) ) komt de pastasalade steeds vaker op tafel. Soms is het een simpele variant met alleen doperwtjes, worteltjes, mais en mayonaise (véél mayonaise). Als wij een keer pasta over hebben maar ik liever de iets meer 'fancy' variant, met lichtere dressing.


Deze makarna salatası (Turkse pastasalade met tonijn en groenten) is erg handig als restjesverwerking. Naast overgebleven pasta kun je er ook prima allerlei restjes uit de voorraadkast en koelkast in kwijt. En door de lichte dressing is 'ie prima geschikt als lunch, (onderdeel van het) avondeten of als hapje. Ik gebruik voor de dressing een deel van de olie uit het blikje tonijn: gebruik je geen tonijn, vervang dit dan door een scheutje olijfolie.


Turks recept
Makarna salatası (Turkse pastasalade met tonijn en groenten)

Benodigdheden
1 schaal gekookte en afgekoelde pasta
1 blikje tonijn op olie
½ blikje mais
½ blikje doperwten
½ rode puntpaprika
3 augurken
zout, dille


Bereiding

Snij de paprika en augurken fijn. Laat de mais en doperwten uitlekken. Roer de tonijn los en giet een deel van de olie alvast af (ik gebruikte ongeveer de helft van de olie). 


Meng alle ingrediënten door de koude pasta en breng het op smaak met zout, peper en een scheutje van de augurkenazijn (of wat citroensap).


Bewaren
Makarna salatası (Turkse pastasalade met tonijn en groenten) kun je afgedekt in de koelkast twee dagen bewaren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!