Recept
Kumpir (Turkse gepofte en gevulde aardappel)
Benodigdheden (voor één portie kumpir)
1 grote (vastkokende) aardappel
runderknakworstjes
doperwtjes, worteltjes en mais uit blik
augurk
zwarte olijven
versgeraspte jonge kaas
blokje roomboter
mayonaise, ketchup
Bereiding
Was de aardappel zorgvuldig en droog hem af. Prik de aardappel aan alle kanten een paar keer goed in met een vork. Leg hem op een bord en pof de aardappel in de magnetron: vijf minuten op het hoogste vermogen, dan omdraaien en nog een keer vijf minuten op het hoogste vermogen. Daarna kun je het beste even met een mes in de aardappel prikken om te kijken of hij zacht genoeg is. Mijn aardappel had nog een paar minuten extra nodig. Snij ondertussen vast alle ingrediënten fijn.
Leg de gare aardappel op een bord en snij hem in de lengte open, maar net niet helemaal door. 'Rul' de binnenkant van de aardappel met behulp van een vork een beetje los. Leg hier een klein beetje roomboter en een flinke hand geraspte kaas bovenop en meng dit met behulp van mes en vork goed door de aardappelvulling tot het een soort aardappelpuree is geworden. Probeer ook zoveel mogelijk aardappel van de schil te schrapen terwijl je dit doet. Leg vervolgens de doperwtjes, mais, worteltjes, augurk, knakworstjes en olijven hier bovenop en verdeel er mayonaise en ketchup overheen.
Bewaren
Mocht er kumpir (Turkse gepofte en gevulde aardappel) overblijven, dan kun je het beste de aardappel helemaal uithollen, de schil weggooien en alle vulling mengen als een soort van huzarensalade, die je nog een dag afgedekt in de koelkast kan bewaren.
Haha toevallig dinsdag voor het eerst gemaakt en ook dit filmpje gebruikt. Heerlijk he! Ik ga het ook zeker nog vaker maken.
BeantwoordenVerwijderenOh wat grappig! Ja hier gaat het zeker ook nog vaker op tafel komen, zo lekker!
VerwijderenWaar kan je aan grote aardappelen komen?
BeantwoordenVerwijderenBij de groentenman, Turkse winkel of soms ook gewoon bij de supermarkt. Kwestie van even goed kijken wat er ligt.
Verwijderen