dinsdag 1 oktober 2013

Foodblogevent oktober 2013: gekruide gerechtjes

Tot mijn verbazing (en ja, ik ben er stiekem ook wel een beetje trots op!) hoorde ik vandaag van MiCook dat ik het foodblogevent van september 2013: finger food gewonnen met mijn mercimek köftesi. Wat een eer en dat voor een blogger als ik die pas twee maanden actief is. Leuk! Nu ligt er dus voor mij de uitdaging om een thema voor het volgende foodblogevent te bedenken. Dat valt nog niet mee, er zijn al zoveel leuke en verrassende thema's geweest. Na lang piekeren kom ik voor het foodblogevent van oktober 2013 met het thema: gekruide gerechtjes!Waarom dit thema? Kruiden maken je gerecht zoveel bijzonderder, smaakvoller, rijker en vaak ook kleuriger! Ik heb een la vol kruiden en daarnaast ook nog veel verse kruiden en vind het heerlijk om te bedenken welke smaak het beste bij een bepaald gerecht past. Toch valt me op dat er in veel recepten niet of nauwelijks (peper en zout reken ik nu even niet mee) gebruik wordt gemaakt van het uitgebreide aanbod kruiden dat verkrijgbaar is. Ik daag jullie dus uit een gerecht in te sturen met minimaal drie verschillende soorten kruiden (peper en zout niet meegerekend, dus :-) ). Gedroogd of vers, het mag allemaal.Hoe werkt het nu precies?

* Bedenk een heerlijk gekruid gerecht (hartig of zoet, dat maakt niet uit) waarbij je minimaal drie soorten kruiden gebruikt. Zet dit recept op je blog, vermeld erbij dat dit je inzending is voor het foodblogevent van oktober 2013 met een link naar dit bericht. 
* Post vervolgens de link naar jouw gerecht in de comments van dit bericht
* Geen foodlog of site? Ook dan kun je meedoen. Mail je recept en een foto naar mijnmixedkitchen @ gmail.com (zonder spaties)
* Laat iedereen weten dat je meedoet: Twitter (#foodblogevent), Instagram (#foodblogevent), Facebook...
* Inzenden kan tot en met woendag 30 oktober 2013. Ik probeer op donderdag 31 oktober de winnaar bekend te maken via mijn mixed kitchen, Twitter en de blog hetfoodblogevent. Daar vind je ook de voorgaande edities van het Foodblogevent.

Ik ben heel benieuwd naar de inzendingen!13 opmerkingen:

 1. Proficiat meid, wat leuk voor je! Ik ga ze zeker eens een keertje proberen te maken, dan kan haast niet mislukken! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De eerste inzending is binnen! Jolanda van Neptunes Kitchen maakte kruidige aardappelpartjes uit de oven : http://neptunes-kitchen.blogspot.nl/2013/10/kruidige-aardappelpartjes-uit-de-oven.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lekker breed onderwerp. Daar moet wel wat mee te doen zijn voor kookliefhebbers. Eens goed nadenken wat het gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé wat leuk joh dat je dat zomaar even hebt gewonnen! Maar is ook niet zo gek want het ziet er allemaal heerlijk uit en zo zal het ook vast allemaal wel smaken.

  Liefs Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf, gefeliciteerd! Goede promotie van de Turkse keuken, ik denk dat veel Nederlanders alleen turkse pizza of doner kebab kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Martine, ik denk inderdaad ook dat de Turkse keuken veel meer te bieden heeft dan wat hier verkocht wordt als 'Turks'!

   Verwijderen
 6. Goedemorgen,

  Op deze stormachtige maandag een receptje met kruiden, een traditional. Enjoy

  http://gereonskeukenthuis.nl/blog/foodblogevent-oktober-balkenbrij-rommelkruid/

  mvg Gereon de Leeuw

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en tot ziens op Mijn mixed kitchen!